25 Nisan 2024 Perşembe

Çin’de Katolik Rahibeler Baskılar Nedeniyle Manastırdan Ayrıldı

Çin hükümetinin baskıları nedeniyle sekiz Katolik rahibenin Shanxi eyaletindeki manastırlarını terk etmek zorunda kaldıkları bildirildi. Rahibelerin nerede oldukları henüz açıklanmadı.

Bitter Winter, rahibelerden birinin ‘‘Yetkililer bizi tehlikeli kişiler olarak ilan ederek, defalarca kez rahatsız etti. Anaokullarından itibaren yaptıklarımızı ve son birkaç ayda yaptığımız her şeyi kendilerine açıklamamızı hatta gezilerde kullandığımız araçların plakalarını bile hatırlamamızı istediler’’ açıklamasında bulunduğunu bildirdi.

Rahibe, ‘‘Bir polis memuru ve iki yerel yetkili bizi takip edebilmeleri için görevlendirildi. Bazen geceleri etkinliklerimiz hakkında bilgi alabilmek için manastıra girdiler. Hükümet bizi taciz etmeleri için haydutlarla bile işbirliği yaptı. Biz yemek pişirirken, mutfağa girip bizi akşam yemeğine davet ederlerdi’’ dedi.

Rahibeler ayrıca manastırın içinden haçlar ve aziz heykelleri gibi dini sembolleri kaldırmaya zorlandı. Rahibelerden biri, ‘‘Haç, kurtuluşun sembolüdür. Onu kaldırmak, bedenimizi kesmek gibi hissettirdi’’ dedi.

Son birkaç aydır Shanxi yetkilileri evlerdeki dini sembollerin Başkan Mao ve Başkan Xi Jinping’in portreleriyle değiştirilmesi konusunda baskı uyguluyor. İtaat edilmemesi salgından etkilenenler için mali yardımın kesilmesine neden olabilir.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Çin ekonomisi de salgından büyük darbe aldı. Bu durum vatandaşların büyük bir kısmının devlet ödemelerine güvenmek zorunda kaldığı anlamına geliyor. Bitter Winter’a göre, hükümet aynı zamanda dini kurumlara yönelik baskıyı da artırdı.

Çin Komünist Partisi’nin resmi kilisesi olan Üç Benlik Kilisesi’nin bir üyesi, ‘‘Yoksul dindar aileler devletten boşuna para alamaz. Aldıkları para için Komünist Parti’ya itaat etmelidirler’’ dedi.

Bitter Winter, Ekim ayında yayınevlerinin yetkililer tarafından denetlendiğini bildirdi. Geçen yıl ise ülkenin çeşitli yerlerindeki kiliselerde On Emir’in kopyaları kaldırılarak, Komünist ilkelere uygun metinlerle değiştirildi. Yetkililer Kutsal Kitap’ın Komünist onaylı bir versiyonu üzerine çalıştıklarını da duyurdu.

Çin’de uzun süredir ölü olan Hristiyanlar bile zulme uğruyor. Bitter Winter, 16 Ekim’de yetkililerin 20 İsveçli müjdecinin mezar taşlarını yıktığını bildirmişti. (catholicnewsagency)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi