19 Nisan 2024 Cuma

Çin’de kiliselere baskılar artıyor

Çin’de Hristiyanlara karşı zulümler artıyor. Yetkililer Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde rahipleri ve Hristiyan aileleri gözaltına aldılar.

Yardım kuruluşları, Uygur Özerk Bölgesinde baskılara dair haberler alıyorlar. Alınan bilgilere göre, Hristiyan evleri hedef alındı, birçok Hristiyan gözaltına alındı bir aile de ev hapsine alındı.

Ülkenin Güneyindeki Hotan şehrinde ise bir gün içinde birkaç kilise basıldı. Hristiyanlar saatlerce sorgulandı. Bir pastörün eşi de göz altına alınanlar arasında. Kocası  Zhong Shuguangonly seyahatte olduğundan tutuklamadan kurtuldu. Pastörün eşi ertesi gün serbest bırakıldı. Zhong internet üzerinden açıklama yaparak Hristiyanlar için dini özgürlük eksikliğini protesto etti. Pastör, bundan evvel de dini toplantılar düzenlediği için para cezasına çarptırılmıştı.

Zhong, zulme uğrayan Hristiyanlar için dua ederek ” Güvenle donatılmak, sevecenlik, ve sevgi dolu kalpler oldukça onlar kendi inançlarını koruyabilirler ” dedi.

Çin’in yardım kuruluşu China Aid’e göre, Hristiyanlara yapılan zulümler Sincan Uygur Özerk Bölgesinin dışında da meydana geliyor. Bütün ailesi Kara listede olan pastör Lou Yuanqi’ya tren bileti  almasına bile izin verilmedi.

Pastör Lou Yuanq “Evvelsi gün yetkililer aradı ve çocuklarımızı iade etmelerini istediler. Çocuklarımız bizimle yaşamıyorlar sadece bir kızımız bizimle yaşıyor dedim. Diğer çocuklarımız Urumçi’de. Kamu güvenliği bürosu bizi aradı ve çocuklarımızı arayarak eve dönmelerini söylememiz gerektiğini söyledi. Neden diye sordum. Onların bilgilerini almak, fotoğraflarını çekmek ve kan testi yapmak için dediler. Hepsinin evli olduğunu ve kariyerlerine başladığını söyledim. Benim kimliğimi bile götürdüler ve bir süre sonra geri verdiler.” dedi. (SG)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi