28 Mart 2024 Perşembe

Çin’de Kiliselerin Faaliyetlerini İhbar Edene 1500$ Ödül

BASKI GİTTİKÇE BÜYÜYOR

Çin’in Guangzhou şehir yetkilileri, “yasadışı dini faaliyetlerde” bulunan kişileri ihbar eden herkese 1.500 $’lık para ödülü vaat ediyor.

Guangzhou şehrinin Etnik ve Din İşleri Bürosu, kiliselerin yeraltı faaliyetlerini ortaya koyan muhbirlere ödüller sunuyor. Resmi olarak yeni kabul edilen tasarının başlıca amacı Protestan topluluklarını bastırmak, ancak bu gidişle Çin’de ki tüm dini topluluklar büyük bir baskı altına girecek.

Yerel rahiplerden biri “Yetkililerin yasadışı dini eylemleri engellemek adına başlattıkları bu ödüllü uygulama için daha iyi bir zaman seçilemezdi. Bu durum adeta Yahuda’nın İsa’yı 30 gümüşe satması ile eşdeğerdir. Guangzhou hükümetinin böyle bir uygulamayı başlatması adeta yerli halkı Yahuda’ya benzetmesidir” açıklamasında bulundu.

Çinli yetkililer ise amaçlarının; ülke içindeki yabancı gelenekleri Çin kültürü ile daha uyumlu hale getirmek olduğunu söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Dini Özgürlük Komisyonu üyesi olan Gary Bower: “Tanrı’yı aramanın ve O’na ibadet etmenin hor görülmesi insan haklarına yapılmış bir saygısızlıktır. Çin hükümetinin son birkaç yılda tam anlamıyla dini inançlara karşı savaş ilan ettiği açıkça ortadadır.” Dedi.

Ev kiliselerine karşı bitmek bilmeyen baskınlar bu durumun en temel örneğidir. Bower ülkedeki Hristiyanların durumu ile ilgili: “Çin’de dini zulüm yüzünden kaç kişinin öldüğünü bilmiyoruz. Her şey hızla daha da kötüye gidiyor” açıklamasında bulundu.

İnsan hakları aktivistleri, Çin makamlarının muhalefet oluşturabilecek herhangi bir sivil toplum veya dini kuruluştan korktuğundan dolayı onları bastırma çabasına girdiklerini anlattı.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi