19 Nisan 2024 Cuma

Çin’de Kutsal Kitaplar Toplatılıyor

Yeni bir rapora göre, Çin’de hükümet yetkilileri son aylarda ‘yasadışı yayınları’ ortadan kaldırma çabasının bir parçası olarak Hristiyanlığa yönelik yoğun bir baskı uygulamakla beraber, kiliselerden Kutsal Kitapları toplatmaya başladı.

Fotoğraf: Getty Images

Kayıtlı olmayan yeraltı kiliselerinin yanı sıra devlet kontrolündeki kiliselerden biri olan Üç-Benlik kiliseleri de hedef alındı.

Jiangxi eyaletindeki Üç-Benlik Kilisesi pastörü, Bitter Winter’a, ‘‘Kutsal Kitaplarımız elimizden alınırsa, bizler artık yokuz. Cemaat üyelerimizden onları dağlarda gizlemelerini istemeyi düşünüyoruz’’ açıklamasında bulundu.

Bitter Winter, Aralık ayında, yaklaşık 10 hükümet yetkilisinin ülkede basılmamış veya yasadışı yazıcılarda basılmış ‘korsan Kutsal Kitap’ arayışı sonucunda Jiangxi’de farklı bir Üç-Benlik Kilisesi’ne baskın düzenlediklerini bildirdi. Pastör onlara kilisenin sadece ülkede basılmış yasal kitaplara sahip olduğunu söylese de, yetkililer 30 adet Kutsal Kitap’a el koydu.

Zulüm gözlemcisine göre, ülke çapında ‘pornografiyi ve yasadışı yayınları ortadan kaldırmak’ kampanyasının bir parçası olarak tüm ülkede benzer baskınlar gerçekleştirildi.

Hükümet yetkilileri Jiangxi eyaletinde bir yeraltı kilisesine baskın düzenledi

Kutsal Kitap, ilahi kitapları ve diğer dini yayınlara el koyan yetkililer cemaatin kimlik bilgilerini de kaydederek, yeniden karşılaştıkları durumda onları tutuklamakla tehdit etti.

Bazı yerlerde, kilise üyeleri Kutsal Kitaplarını kiliselere getirmeyi bıraktı. Aralık baskınında 100’den fazla Kutsal Kitap’ın korsan olduğu iddiasıyla el konan Üç-Benlik Yedinci Gün Adventist Kilisesi’nde de durum bundan ibaret.

Bitter Winter, cemaatin yetkililerin düzenlediği baskınlar nedeniyle Kutsal Kitapları kiliseye getirmediğini söyledi. ‘‘Her ibadetten sonra vaazda referans gösterilen bölümler evde okunuyor’’ açıklamasında bulunuldu.

Zhejiang eyaletindeki Üç-Benlik Kilisesi’nden bir pastör, yasadışı Kutsal Kitap’a sahip olduğu iddia edilen kiliselerin 430 $ ila 1.400 $ (ABD Doları) arasında para cezalarıyla tehdit edildiğini söyledi.(Christianheadlines)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi