23 Nisan 2024 Salı

Çin’in Guangdong Bölge Polisi Kilise Üyelerini Gözaltına Aldı!

Çin’in Guangdong bölge polisi kilise üyelerini gözaltına aldı. Bölgedeki Hristiyanların Radio Free Asia’ya verdikleri bilgiye göre, 19 Kasım’da Guangdong’daki Heshan şehrinin Shaping bölgesinde bulunan bir restoranda toplantı için gelen 10 kilise üyesi polis baskınıyla gözaltına alındı.

Kilise üyelerinden bir kişi, Perşembe günü yaptığı açıklamada, polisin bir ilahi toplantısı sırasında ibadet eden kişileri karakola götürdüğünü ve bazılarının ’ tekrar ibadet etmeyecekleri’ konusunda bir mektup imzalamak zorunda bırakıldıklarını söyledi. Kilise üyeleri, bir daha toplanmaya devam etmeyeceklerine söz verdikten sonra serbest bırakıldı.

Diğer bir kilise üyesi ise, polis ve din görevlilerinin büro görevlileri geldiğinde ilahiler söyleyerek çocuklarında olduğu yaklaşık bir düzine insanı topladığını belirtti.

“Çocuklarla birlikte gelen tapınanlara evlerine gitmelerini söylediler. Çocuklu olmayanlar ise polis departmanında sorguya gittiler” diye belirtti. “Onları tehdit ettiler ve iyi davranmaya söz verip kağıt imzaladılar” dedi.

Heshan Belediyesi Dini İşler Bürosu defalarca aranmasına rağmen mesai saatlerinde bile kimse telefonlara cevap vermedi.

Restoran sahibi Guo Yuling ve grubun birkaç kilit üyesi, asla gayri resmi olarak tekrar toplanmamaları konusunda uyarıldı.

Bu arada, bu ayın başlarında Guangdong’daki Jiangmen kentindeki yetkili makamlar, Qingcaodi Kilisesi’nin 13 üyesini Pazar sabahı ibadeti sırasında gözaltına almıştı.

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi