25 Nisan 2024 Perşembe

Çinli Öğrencilere Kutsal Kitap Farklı Anlatılıyor

İsa Mesih’in zina eden kadını affettiği hikâye, Çin’deki ders kitaplarında farklı anlatılıyor. Katolik Asya Haberleri Birliği (UCA), ders kitabının hükümet tarafından yönetilen Elektronik Bilim Üniversitesi tarafından yayınlandığını ve mesleki okullarda ‘mesleki etik ve ilke’ kavramlarının öğretilmeye çalışıldığını bildirdi.

Ders kitabında Yuhanna 8. bölümde yer alan zina eden kadının Ferisiler tarafından yakalanıp İsa’ya getirildiği hikâyeden alıntı yapılıyor. Yuhanna 8. bölümde İsa, ‘İçinizde kim günahsızsa ilk taşı o atsın’ der ve kalabalık dağılır. Ardından İsa kadına dönerek ‘Şimdi git ve bir daha günah işleme’ yazıyor ancak Çin’deki ders kitabında İncil metni tamamen değiştirilerek, İsa’nın kadını taşlayarak öldürdüğü iddia ediliyor.

Bir inanlı İncil metninin değiştirilmesinin Kilise için rahatsız edici olduğunu söyleyerek, ‘‘Çin hükümeti, her zaman Kilise tarihini çarpıtmaya, iftira atmaya ve insanların kilisemizden nefret etmesini sağlamaya çalıştığını biliyorum’’ dedi.

UCA News, ders kitabı yazarlarının Çin’de hukukun üstünlüğünü kanıtlamak istedikleri ve hukuka yönelik saygının sosyalizme sorunsuz geçiş için gerekli olduğunu düşündükleri için böyle bir girişimde bulunduklarını belirtti.

İsmini açıklamayan Katolik bir rahip, İncil’deki metnin değiştirilmesinin ‘ahlaka ve yasaya aykırı’ olduğunu söyleyerek, böyle bir kitapla mesleki etiğin nasıl öğretilebileceğini sordu.

UCA News, Hristiyanlık tarihinin ilk kez değiştirilmediğini belirtiyor. Çin’de yaşayan Paul isimli Katolik Kilisesi üyesi, ‘‘Benzer örnekler her yıl tekrarlanıyor, ancak Kilise hiçbir zaman karşılık vermedi ve hak ettiği saygıyı ve özrü göremedi’’ diyor.

Yaşanan bu olay, Komünist liderler tarafından kiliselere ve Hristiyanlara yönelik düşmanca girişimlerin sadece bir örneği.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi