26 Nisan 2024 Cuma

Çinli Pastör, Acil Dua Çağrısında Bulundu

Ölümcül korona virüsü salgınının merkez üssü Wuhan’da yaşayan Çinli Pastör, vaka sayısının 20 bini aşması ve birçok büyük şehrin karantina altına alınması üzerine mektup yazarak, uluslararası toplumu duaya davet etti.

‘Wuhan Pastörü’ olarak tanımlanan Hristiyan lider, dünyanın dört bir yanındaki pastörlerden gelen kendisine nasıl destek verebilecekleri sorusu üzerine mektup yazdı. 

Pastör, ‘‘İmanımızın denendiğini açıkça görüyoruz. Durum oldukça kritik olmasına rağmen, Rab’bin vaatlerine güveniyoruz. Yeremya 29:11’de belirtildiği gibi, Rab’bin tasarıları kötülükten değil, iyilikten ibarettir. Tanrı’nın planları bizi yok etmek için değil. Tanrı bizleri yetkinleştirmek için, denenmemize izin veriyor. Bundan dolayı Hristiyanlar sadece bu şehrin insanlarıyla beraber acı çekmekle kalmıyor, aynı zamanda korkunun hakim olduğu bu bölgede dua etme ve Mesih’in esenliğini getirme sorumluluğunu da taşıyor’’ dedi ve, ‘‘Mesih’in kendisi esenliği ve barışı sağlar. Barış bizleri felaketten ve ölümden kurtarmak için değildir. Bunun yerine her türlü felaket ve ölümün ortasında esenliğe sahip olmaktır. Çünkü Mesih, her türlü kötülüğün üstesinden gelmiştir. Felaketler çevremizi sardığında bunu Tanrı’nın sevgisi olarak kabul ederiz. Wuhan’da yaşanan dehşet bizi Rabbimiz İsa Mesih’te olan Tanrı sevgisinden ayıramaz’’ sözleriyle devam etti. 

Pastör, uluslararası toplumu, Tanrı’nın bu şehre merhamet göstermesi için dua etmeye çağırdı. ‘‘Tanrı’nın Wuhan’da yaşayan bizleri çağırdığına inanıyorum. Bu şehir için esenliğin ardınca koşacağız, hastalıktan etkilenenler için esenlik dileyecek, ön saflarda mücadele eden sağlık personelleri ve her devlet görevlisi için esenlik çağrısında bulunacağız’’ dedi. 

Pastör mektubunu ‘Gözlerimizi İsa’ya çevirmeye’ davet ederek sonlandırdı ve bu kentin sadece Rab’bin merhametiyle kurtulacağını söyledi. 

Uluslararası Hristiyan Kurumu, çaresizlik ve korkunun hakim olduğu dönemde, Çin’deki Hristiyan toplumunun acı çekenlere umut ve sığınma imkanı sağlamak için adım attığını duyurdu.

Balkonlara yerleştirilen hoparlörler ile müjdenin duyurulduğu kentte, maskeyle beraber İncil broşürleri dağıtılıyor. 

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Wuhan veya Hubei kimliğine sahip olanların otellere alınmadığını, birçok yerde kurulan barikatlar nedeniyle seyahatin engellendiğini ve Hubei vatandaşlarının sosyal medya üzerinden tacize maruz kaldığını duyurdu.

Early Rain Covenant Kilisesi’nden Jia Jiaewewi ve kız kardeşi Shu Qiong, barınma ihtiyacı olanlar için evlerini açan Hristiyanlar arasında yer alıyor.

Wuhan’da yaşayan ABD’li Doug Perez, Fox News’e konuşarak olayları ‘korkutucu bir deneyim’ olarak tanımlandı. ‘‘Bilim kurgu filmi dışında birşey gibi’ diyen Perez’i asıl endişelendiren ise, Çin hükümetinin tepkisi. Perez, ‘‘Hükümet koronavirüse karşı çok çok katı bir politika sergiliyor. Gelecekte gıda sıkıntısı veya toplumsal karışıklık sorunları yaşanırsa şaşırmam’’ dedi. (CP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi