24 Nisan 2024 Çarşamba

Çinli Vaiz, Devam Eden Zulüm İçin Dua İstedi

Çin’deki Early Rain Covenant Kilisesi’nin vaizi, ailesinin, komşuları ve komünist yetkililer tarafından zulme uğradığını söyleyerek dua istedi.

Vaiz Dai Zhichao, 24 Ekim Pazar günü kimliği belirsiz kişiler tarafından kapısına sprey boyayla ‘Borcunu Öde’ mesajının yazıldığı bildirdi. CBN News raporlarına göre, kapının anahtar deliği de yapıştırıcıyla doldurulmuş. 

ChinaAid, Dai’nin evinin elektriğinin kesildiğini bildirdi. Yetkililere bildirilmesinin ardından yaklaşık yedi saat sonra sorun çözüldü. Vaiz, ‘‘Korkmuştuk. Kapıyı yeni açabildik. Lütfen tüm bunlar yaşanırken Tanrı’nın yardımı ve esenliği için dua edin. Teşekkürler Rab. Gerçekten endişeliydik. Artık baskılara maruz kalan, ancak yardım isteyemeyenlerin duygularını daha iyi anlayabiliriz’’ dedi.

Dai, kendisine ve ailesine yönelik tacizin, aynı zamanda İsa Mesih’e yönelik bir saldırı olduğunu söyleyerek, ‘‘Şükürler olsun ki Rab’bi tanıyoruz. Tanrı’ya iman etmeseydik gerçekten çok kızardık. Dualarınız ve sevginiz için teşekkür ederim. Esenlik içindeyiz. Lütfen Tanrı’nın esenliğimizi ve güvenliğimizi koruması için dua edin. Pazar günleri Tanrı’ya ibadet ettiğimizi duyduklarında kızarak bize saldırıyorlar. Aslında bize değil, İsa Mesih’e saldırıyorlar. Lütfen Tanrım, çarmıhındaki sevgiyi ve Müjde’nin etkin gücünü daha derinden anlamamıza yardım et. Kutsal Ruh, aramızda işlesin’’ dedi.

Olaydan bir hafta önce ise, Dai ve ailesi polis tarafından yaklaşık 10 saat gözaltında tutuldu. CBN News, Ağustos ayında güvenlik güçlerinin Dai’nin alındığı ve iki hafta boyunca tutuklu kaldığı bir toplantıya baskın düzenlediğini bildirdi. (CHL)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi