29 Mart 2024 Cuma

Çocukken İşkence Gören Kadın, Huzuru İsa Mesih’te Buldu

Küçük bir çocukken işkence gören Patricia isimli kadın, yıllar sonra sessizliğini bozarak yaşadığı korkunç deneyimleri anlattı.

‘‘Sizinle ilgilenmesi ve sizi tehlikelerden koruması gereken en güvendiğiniz insanlar zarar verdi’’ diyen Patricia, beş yaşındayken bir dizi korkunç ve taciz edici ritüel aracılığıyla işkence gördüğünü söyledi. Patricia, ‘‘Törene ve ritüele katılmam için aile üyeleri tarafından kaçırıldım. Bodrum katında ahşaptan yapılmış bir sunak ve beton zeminde kırmızıyla boyanmış bir pentagram işareti vardı. Sunağın çevresindeki daire içinde aile üyeleri ve okült üyeler vardı. Bilinmeyen bir dilde tapınıyorlardı. Bağlandığımı ve üzerimde ayin yapıldığını hatırlıyorum’’ dedi. 

İstismara uğradığını ve işkencelerin çocukluk yılları boyunca devam ettiğini söyleyen Patricia, gidebileceği güvenli bir yer olmadığını söyledi. ‘‘Yaşananlar kabus gibiydi. Sürekli bir korku filmini yaşıyor gibiydim’’ diyen Patricia, on üç yaşındayken evden kaçtı. Ancak çocukluğundaki karanlık onu bir süre daha takip etti. Yirmili yaşlarda ruhlarla iletişim kuran ve tarot kartlarını okuyan Patricia, bu süre boyunca korku ve karanlık içinde yaşadı.

Patricia, ‘‘Karanlık güçleri görebiliyordum. Ruhsal rehberlerim olmuştu ve onlardan güç istedim. Hayatım üzerinde tam bir güce sahip olmak istedim. Çünkü gençken hayatım üzerinde hiçbir gücüm yoktu. Ne zaman iyileşmek istesem, aklıma gelen ilk düşünceler intihar etmekti. Bunu defalarca denedim ve sonu hep hastanelerde ve psikiyatride bitiyordu. Hayatıma esenliğin gelmesini istiyordum. Mutlu olmak istedim, ancak nasıl mutlu olacağımı bilmiyordum. Çünkü Tanrı’dan korkuyor ve O’ndan nefret ediyordum. O’nunla hiçbir şey yapmak istemiyordum. Ancak güvende ve huzurlu olmak istiyordum ve sevgiyi arıyordum’’ dedi.

Çaresiz bir durumda olan Patricia, Hristiyan bir arkadaşıyla kiliseye gitti. Kilisedeyken ilk kez İsa Mesih’in sevgisini hissetti. ‘‘Herkes Rab’be şükrediyordu ve ben de herkes gibi tapınmak istiyordum. Özgürlüğe ihtiyacım vardı. Bu yüzden ellerimi kaldırdım ve o anda karanlık bir varlık belirdi. Omzumdan tutarak beni sarstı. Ama gitmemeye karar verdim ve ‘İsa, İsa, İsa’ diye ağlamaya devam ettim’’ diyen Patricia, İsa Mesih’e iman ederek özgürlüğe doğru uzun bir yolculuğa başladı.

Patricia, ‘‘Başımı kaldırdım ve Rab’be, ‘Hayatımda işlemeni ve bu kalelerden kurtulduğumu hissetmek istiyorum’ dedim. Yerden kalktığımda O yanımdaydı ve İsa Mesih’le ilgili tüm Kutsal Yazıları okumaya başladım. ‘Kuyudaki kadın, giysisine dokunan kadın, taşlanmak üzere olan kadın’, ben o kadınlardandım! O’na ihtiyacı olan tüm kadınlar bir aradaydı. O’na güvenebileceğimi göstermesine ihtiyacım vardı ve bunu sağladı’’ dedi.

İstediği özgürlüğü ve huzuru İsa Mesih’te bulan Patricia, ‘‘Artık her gün sevinçle yürüyorum ve hayatımda yaptıkları için O’na her gün teşekkür ediyorum. O’na şükretmeyi asla unutmayın. İsa Mesih, benden çalınan tüm o yılları geri verdi. Benim gibi karanlık işlere giren birini özgürlüğe kavuşturduysa, bunu herkes için yapabilir. Ne kadar karanlığa girdiğinin bir önemi yok, Rab herkesi o kuyudan çıkarabilir. Sadece birkaç kelime yeterli: ‘İsa, bana yardım et. Ya Rab, bana yardım et’ deyin. Rab orada olacaktır. Yardım dileğinde bulunan herkesi çıkarmak için orada olacaktır’’ dedi. (cbn news)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi