25 Nisan 2024 Perşembe

Çocukları Destekleme ve Koruma Kampanyası Başlatıldı

‘Endonezya’da ve dünya genelinde çocukları destekleyelim ve koruyalım’ sloganına sahip olan Yıldız Şarkıcılar (Star Singers), 65. farkındalık kampanyasında şiddete maruz kalan çocuklara dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) verilerine göre, her yıl bir milyar çocuk ve ergen; fiziki, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalıyor.

Epifani 2023 kampanyası, Endonezya’da ve dünya genelinde çocukların haklarının korunması adına farkındalık çağrısında bulunuyor. ‘Alman Müjdeci Çocuklar’ örgütünün başkanı olan Peder Dirk Bingener, ‘‘Yıldız Şarkıcıların (Star Singers) Müjde’yi yeni yılda insanlara ulaştırmaya devam etmelerini sabırsızlıkla bekliyorum. Kapı kapı dolaşarak gerçekleşecek ziyaretlerde dua edilecek, bağış toplanacak ve ilahiler söylenecek. Şarkıcıların evlere gelmesiyle, Müjde evlere ulaşmış olacak’’ dedi.

Yıldız Şarkıcılar, evleri ziyaret ederek 65. kampanyasına başladı. Salgın döneminde geçen iki kışın ardından çocuklar Müjde mesajını Almanya’daki evlere ulaştırabilir ve dünya genelindeki ihtiyaç sahibi çocuklar için bağış toplayabilir. Doğuş Bayramı döneminde yıldızbilimcilerin kıyafeti giyilerek ve doğuşu simgeleyen yıldız taşınarak evler ziyaret edildi. 

Almanya’daki Katolik cemaatlerinden çocuklar, acı çeken çocuklar için bağış toplayarak, ziyaret ettiği ailelere ‘İsa, bu evi korusun’ duasında bulunuyor. İlk defa 1959’da başlatılan çocuklara yönelik Yıldız Şarkıcılar Kampanyası, zamanla dünyanın en büyük dayanışma kampanyasına dönüştü. Proje, Afrika, Latin Amerika, Asya, Okyanusya ve Doğu Avrupa’da destekçi buldu. Bağışlar, eğitim, sağlık, pastoral bakım, beslenme ve sosyal uyum alanlarında kullanılıyor.

1 Ocak’ta Aziz Petrus Bazilikası’nda Papa Françesko başkanlığında düzenlenen Dünya Barış Günü kutlamalarına Yıldız Şarkıcılarından oluşan bir heyet katıldı. Kutlamalardan önce Papa’ya mavi ve sarı renklerden oluşan dostluk bilekliği armağan edildi.

Yıldız Şarkıcılar, 2001’den bu yana Vatikan’daki Yeni Yıl kutlamalarına 18. kez katılıyor. (Fides)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi