28 Mart 2024 Perşembe

Cumhurbaşkanı: 16-19 Mayıs’ta Sokağa Çıkma Sınırlaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “16, 17, 18, 19 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır” dedi. Erdoğan, dokuz ilde daha giriş çıkış kısıtlamasının kaldırılacağını bildirdi.

Erdoğan, Tarabya’daki Huber Köşkü’nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’deki ilk Korona virüs vakasının tespit edildiği 10 Mart tarihinin üzerinden 2 ayın geçtiğini, salgının sağlık boyutunu geçip, küresel düzeyde yeniden yapılanma arayışlarının kapılarını araladığı bir sürecin yaşandığını söyledi.

Bu küresel salgına karşı 83 milyonla birlikte verdikleri mücadeleyi başarıyla devam ettirdiklerini belirten Erdoğan, yeni vaka sayısının, ölüm sayısının, yoğun bakımda olan ve solunum cihazına bağlı hasta sayısının giderek azaldığını ifade etti.

“GEREKSİZ KALABALIK OLUŞTURANLAR KENDİ ELLERİYLE VİRÜSÜ BESLİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin de aralarında olduğu bazı ülkeler salgını kontrol altına alırken, bazı ülkelerde salgının tüm hızıyla sürdüğünü, bazılarında da yeni başladığını anlattı.

“Bu tablo bize uzunca bir süre hayatımızı maske kullanımı, fiziki mesafeyi koruma ve temizliğe sıkı riayetin esasını oluşturduğu yeni düzene göre sürdürmemiz gerektiğine işaret ediyor. Bunun için vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını kesinlikle 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor. Salgın döneminde en küçük bir rehavetin nasıl büyük felaketlere yol açabileceğinin dünyada ve ülkemizde pek çok örneği vardır.

“MASKESİZ OLARAK ASLA EVİN DIŞINA ADIM ATMAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız” diyerek, sokakta, markette, iş yerinde, her yerde fiziki mesafenin mutlaka korunması gerektiğini vurguladı.

16-19 MAYIS’TA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili alınan yeni kararları açıkladı.

Dün 11.00 ile 15.00 saatleri arasında ülke genelinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma imkanı verildiğini hatırlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu vatandaşlarımızın haftalar sonra kurallara riayet ederek yürüyüş yaptıklarını, güneşlendiklerini, temiz hava aldıklarını görmekten memnuniyet duyduk. Çarşamba günü yine aynı saatler arasında 0-14 yaş grubu arası çocuklarımız için benzer bir kolaylığı devreye alıyoruz. Cuma günü de 15-20 yaş grubu arası aynı imkandan faydalanacaktır. Herhangi bir olumsuzluk tespit etmediğimiz taktirde bu uygulamayı önümüzdeki haftalarda da sürdürmeyi planlıyoruz. 16, 17, 18, 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır. Sokağa çıkma kısıtlamasının 18, 19 Mayıs günlerinde bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi işletmelerin ve online platformların saat 10.00 ila 16.00 arasında hem satış hem evlere servis için açık olabilmelerine imkan sağlıyoruz. Yaşlılarımız 17 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerdir. 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günleri iki grup halinde sokağa çıkmayı sürdürecektir.”

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi