20 Nisan 2024 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan’a Gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik Kilisesi lideri Papa Françesko ile görüşmek üzere 5 Şubat’ta Vatikan’a geliyor. Erdoğan, 1959’dan bu yana Vatikan’a resmi ziyarette bulunan ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olacak.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Yeruşalim’i İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından Papa Françesko, “Yeruşalim’in BM kararlarıyla belirlenmiş statükosuna saygı gösterilmesi” çağrısı yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Yeruşalim konusunda konuşmak için geçen ay içinde Papa’yı iki kez telefonla aramıştı. Anadolu Ajansı’nın haberine göre Erdoğan, Papa Françesko’ya, “Yeruşalim’de mevcut durumun korunması yönündeki çağrısından dolayı takdirlerini iletmişti”.

Erdoğan, Aralık ayı sonunda bir yurtdışı ziyaretinde uçaktaki gazetecilere yaptığı açıklamada da Papa ile Kudüs meselesini konuşmak üzere Vatikan’a gelme niyetinden söz etmiş ve “İade-i ziyaret yapabilirsek, bu konuları Papa’yla yüz yüze görüşme imkanımız olabilir” demişti.

Vatikan Basın Ofisi, Erdoğan’ın Papa ile görüşmesinin 5 Şubat’ta gerçekleşeceğini belirtti.

Vatikan Basın Ofisi Müdür Yardımcısı Paloma García Ovejero, Papa’nın 5 Şubat sabahı Papalık Sarayı’nda Erdoğan’ı kabul edeceğini söyledi. BBC’nin haberine göre, Vatikan’a yakın kaynaklar, ziyaret talebinin Türkiye tarafından geldiğini belirtiyor.

Vatikan’a Türkiye’den Cumhurbaşkanlığı düzeyinde son ziyaret 1959 yılında, dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından yapılmıştı. Vatikan-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler de bu ziyaretin ardından 1960’ta kurulmuş ve karşılıklı büyükelçilikler açılmıştı.

Erdoğan, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana Vatikan’ı ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı olacak.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi