19 Mart 2024 Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ermeniler İçin 1915 Mesajı

İstanbul’da bulunan Ermeni Patrikhanesi’nde 1915 olaylarında hayatını kaybedenler için icra edilen ayinde Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, “Ermeni vatandaşlarımızın tarihte yaşadığı acılara ortak olmak, bu acıları paylaşmak, Türk milletinin vicdani ve ahlaki duruşunun bir gereğidir” şeklinde yazan bir mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan beyana göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Nisan vesilesiyle İstanbul’daki Ermeni Patrikhanesi’nde düzenlenen ayine yazılı bir mesaj gönderdi.

Mesajına, “Sayın Aram Ateşyan, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili, çok değerli Ermeni vatandaşlarım, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum” ifadesiyle başlayan Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı’nın zor ve sıkıntılı şartlarında vefat eden Ermenileri anmak üzere, bugün İstanbul Ermeni Patrikhanesi’nin çatısı altında toplanıldığına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatlarını kaybeden Ermenileri bir kez daha saygıyla yad ettiğini, çocuklarına ve torunlarına içten taziyelerini sunduğunu kaydeden Erdoğan, mesajına şu şekilde devam etti:

“Biz, tarih boyunca acıları ayrıştıran, birbiriyle yarıştıran değil daima paylaşan bir millet olduk. Kendi topraklarımızda yaşayan insanlarımızın yanı sıra Endülüs’ten Afrika’ya, Güney Asya’dan Avrupa’ya kadar başı dara düşen herkesin yardımına koştuk. Bunu yaparken de hiç kimsenin inancına, diline, dinine, etnik ve kültürel aidiyetine bakmadık. Bugün de ülke olarak bu mirasımızı muhafaza ederek kardeşliği, empatiyi, barış ve huzuru güçlendirmeye çalışıyoruz.”

‘ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE SORUNLARINIZA ÇÖZÜM BULMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

“Ermeni vatandaşlarımızın tarihte yaşadığı acılara ortak olmak, bu acıları paylaşmak, Türk milletinin vicdani ve ahlaki duruşunun bir gereğidir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“İnşallah önümüzdeki dönemde de sizlerin acılarınıza ortak olmaya, sıkıntı ve sorunlarınıza çözüm bulmaya devam edeceğiz. Ne surette olursa olsun tek bir vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, inancından, dininden ve meşrebinden dolayı farklı muamele görmesine müsaade etmeyeceğiz. Ermeni vatandaşlarımızın da kültürümüze, beşeri, siyasi ve ticari hayatımıza yaptıkları katkıları artırarak sürdüreceklerine inanıyorum.

Sizlerden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak geçmişimizi çarpıtarak tarihten kin, nefret ve husumet çıkarmaya tevessül edenlere fırsat vermemenizi istirham ediyorum. Bu düşüncelerle Birinci Dünya Savaşı’nda yitirdiğimiz Ermenileri tekrar saygıyla yad ediyorum. Anma merasimine iştirak eden tüm vatandaşlarıma selam ve hürmetlerimi sunuyorum.”

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi