26 Nisan 2024 Cuma

Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Protestan Kiliseler Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm emek verenler şükranla anılırken; Cumhuriyet’in, Tanrı’nın insana bahşettiği değer ve onura yakışan bir rejim olduğu vurgulandı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

29 Ekim 1923’te “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle kurularak geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan Cumhuriyet, sadece yeni bir yönetim biçimi değil, bir değişim projesi; halkımızın tamamının, inanç, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin içte ve dışarıda barış ve birlik içinde olacağının garantisidir. Çünkü tam demokrasiyi içselleştirmiş ve farklılıklarını zenginlik olarak gören toplumlar, aynı zamanda evrensel olan değerleri taşırlar ve  mutluluğun ve gelişmişliğin örnekleri olurlar.

Cumhuriyet, Tanrı’nın insana bahşettiği değer ve onura yakışan bir rejimdir. Cumhuriyet ve demokrasi aracılığı ile her bir birey, yaratılmışlığını kendi insani farklılıklarıyla harmanlayarak korkmadan var olabilir ve kendini ifade edebilir. 

Türkiye’nin Protestan vatandaşları olarak Cumhuriyet ile kazandığımız değerleri, toplum hayatının vazgeçilemez unsuru olarak benimsiyoruz. Cumhuriyetimizin korunması ve gelişmesi için dua ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetimizin kuruluşuna emek verenleri şükranla anıyoruz.

PROTESTAN KİLİSELER DERNEĞİ

Mesaj, Protestan Kiliseler Derneği’nin resmi internet sitesinden alınmıştır.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi