25 Nisan 2024 Perşembe

Dağıstan’da Kiliseye Silahlı Saldırı: 5 Ölü, 4 Yaralı

Rusya Federasyonu’na bağlı özerk devlet Dağıstan’nın kuzeyindeki Kizlyar kentinde Ortodoks Kilisesi’nden çıkan bir grubun hedef alındığı silahlı saldırı sonucu 5 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.Saldırgan, polis tarafından öldürüldü.

Rus medyasında yer alan haberlere göre, Dağıstan’ın Kizlyar kentinde meydana gelen olayda silahlı bir saldırgan tarafından kilise cemaatine av tüfeğiyle ateş açıldı.

Yerel polisin dün yaptığı açıklamada ölenlerin hepsinin kadın olduğu belirtildi. Yaralıların arasında 3 de Rusya Ulusal Muhafızı olduğu kaydedildi. Saldırganın olaya müdahale eden iki polise daha ateş açtığı ve çıkan çatışmada öldürüldüğü söylendi.

Rus yerel medyası saldırının akşam saatlerinde ayin sonrası dağılan kilise cemaatini hedef aldığını geçti. Alman haber ajansı dpa saldırının her yıl düzenlenen ve kışın sona ermesi sebebiyle düzenlenen bir geleneksel şenlik sırasında düzenlendiğini duyurdu.

IŞİD terör örgütü ‘Telegram’ uygulaması yoluyla yayınladığı açıklamada “İslam askerlerinden olan Halil Dağıstani, Kizlyar kentinde bir Hristiyan mabedine saldırı gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği saldırıda 5 kişiyi öldürüp 4 kişiyi yaraladı” duyurusunda bulunarak saldırıyı üstlendi.

Nüfusun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Dağıstan, Çeçenistan ile Hazar Denizi arasında yer alıyor.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi