29 Mart 2024 Cuma

David Mathis: “Neden Sürekli Mutlu Olamıyoruz?”

desiringgod.org portalının yönetici editörü ve Minnesota Saint Paul Kilisesi’nin Pastörü David Mathis, “Neden sürekli mutlu olamıyoruz?” sorusu hakkında bir paylaşımda bulundu.

Tanrı’nın yaşadığımız bu dünyada her zaman büyük mutluluklar yaşamayacağımız şekilde tasarladığını belirten David Mathis, İngilizce Kutsal Kitap’ta “Neşe” kelimesinin 200, sadece Yeni Ahit’te ise 60’tan fazla kez tekrarlandığına değindi.

Mathis paylaşımına şöyle devam ediyor: “Tanrı’nın anlayışında mutluluk, göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir konudur.

Mutluluk sözcüğü Yeni Ahit’te 60 kez tekrarlanıyor, fakat dikkat çeken asıl nokta ‘Büyük Mutluluk’ tasvirinin sadece 4 kez tekrarlanıyor olmasıdır.

Aslına bakarsanız “Büyük” kelimesi anlam olarak çok güçlü bir etkiye sahip. Bazıları Hristiyan yaşamının genel sevincini büyük mutluluk ile karıştırma eğilimindeler. Fakat unutulmamalıdır ki büyük mutluluk çok nadir olarak insanın karşısına çıkar ve ancak sonsuzlukta yaşanabilir. Öte yandan Tanrı’nın bu dünyada yaşamamız için bahşettiği mutlulukları da küçümsememeliyiz.

İsa mutluluk açısından bolluk içinde bir hayat yaşamamız için bu dünyaya geldi fakat bizler bahsi geçen tüm o mutluluğa henüz erişemiyoruz çünkü büyük mutluluk sonsuz yaşam için tasarlanmıştır.” (Yuhanna 10:10 -Hırsız ancak çalıp öldürmek ve yok etmek için gelir. Bense insanlar yaşama, bol yaşama sahip olsunlar diye geldim.)

Mathis, İncil’de “Büyük Sevinç” (Great Joy) in karşımıza çıktığı 4 önemli nokta şöyle belirtiyor:

  1. Noel; Matta ve Luka İsa’nın doğumundan bahsederken “Büyük Mutluluk” yaşandığını anlatıyor. (Matta 2:10, Luka 2:10)
  2. Rab İsa Mesih’in dirilişi ve yine Matta ve Luka büyük sevinçten bahsediyor. (Matta 28:8, Luka 24:52-53)
  3. Müjdenin halka yayıldığı zaman; yine büyük sevinç yaşandığı yazıyor. (Elçilerin İşleri 15: 3, Luka 15:10)
  4. Şu ana kadar, büyük sevinci hep yaşanmış olaylar içerisinde inceledik, fakat bundan sonraki büyük sevinç kelimesi gelecekte yaşanması beklenen bir duygu olarak karşımıza çıkıyor. (Yahuda 1:24) (cnl.news/OD)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi