25 Nisan 2024 Perşembe

Davut Peygamber’in Filistli Golyat’ı Yendiği Bölge Bulundu

İsrailli arkeologlar Kutsal Kitap’ın 1.Samuel 17’inci bölümde yer alan Davut Peygamber ve Filistli Golyat’ın savaştığı bölgeyi bulduklarını açıkladı.

New Historian’a göre, İsrailli arkeologların Kutsal Kitap’ın 1. Samuel 17’inci bölümünde yer alan Davut Peygamberin Filistli Golyat ile karşı karşıya geldiği yeri bulduklarını iddia etti.

Kutsal Kitap’a göre, Kral Davut, kendisinden oldukça iri ve güçlü bir adam olan Filistli Golyat ile karşı karşıya gelir. Davut, Golyat’tan çok daha kısa ve güçsüz olmasından dolayı yenilgiye uğrayacağı düşünülür. Çünkü, Golyat’ın oldukça donanımlı bir zırhı ve mızrağı vardır, buna rağmen Davut elindeki sapan yardımıyla küçük bir taşı Golyat’ın kafasına isabet ettirir ve onu yenmeyi başarır. Söz konusu karşılaşmadan sonra İsrail ve Yahudi halkları Filistlileri kendi topraklarından kovmaya başarırlar.

Arkeologlar, Davut peygamber ve Golyat’ın karşılaşmasının Yeruşalim’in güney doğusunda bulunan Mea Shearim şehrine doğru giden yol üzerinde gerçekleştiğini var sayıyorlar.

Araştırmacılar Kral Davut’a ait bir buluntuya rastlamadılar, fakat Yahudilerin kentleşme ve Kutsal Kitap’ta adı geçen halkların yaşayış biçimlerini, göç etme hikayelerini anlatan bir yerleşim planı bulduklarını söylediler. Aynı zamanda kazılar sırasında antik İbranice yazılara rastladıklarını, uzmanların yazılanlardan okumaya başardıkları kelimeler arasında “kral”, “yargıç” ve “yapmayın” sözcüklerinin yer aldığını belirttiler.(Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi