25 Nisan 2024 Perşembe

Defineciler Kilisede Suçüstü Yakalandı

İstanbul Fatih’te gizlice girdikleri Aya Yani Kilisesi’nde gömü bulmak için kazı yapan ve maddi değeri çok yüksek olan bir tabloyu çalan defineciler operasyonla yakalandı.

Balat’taki kiliseye giren defineciler, kilisenin ayin yapılan bölümünde papaza ait olan yerin zeminini kazdı ve gömü aradı. Olay, geçen perşembe Mürsel Paşa Caddesi’nde bulunan kilisede öğle saatlerinde meydana geldi.

İhbar üzerine İstanbul Polisi, kilisedeki maddi değeri çok yüksek bir tablonun çalındığını belirledi. İnceleme başlatan İstanbul Polisi, tablonun Fatih Ayvansaray Mahallesi’ndeki bir antikacıda satışa sunulduğunu saptadı. Buluşma ayarlandı ve tabloyu satın alacaklarını söyleyen sivil polisler buluşma yerinde antikacı Hakan Ç.’yi gözaltına aldı. Kiliseden çalınan tablo da ele geçirildi ve polisler tarafından muhafaza altına alındı.

Bayram T. isimli bir şüpheli daha yakalandı. Soruşturma derinleştirilince, şüphelilerin organize bir şebekenin üyesi oldukları belirlendi. Kilise içerisinde kazı yapan ve gömü arayan Bayram T. ile birlikte Selim Ö. ve Sefa B. de yakalandı. Olayla ilgisi oldukları tespit edilen toplam 10 şüpheli gözaltına alındı ve şüpheliler İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki yasal işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayın ardından kilisenin içerisinde yapılan ilk incelemelerde bir metre çapında ve bir metre derinliğinde kazı yapılmış bir alan olduğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında kilise içerisi ve çevresinde detaylı inceleme sürüyor.

Ekümenik Patrik Bartholomeos’tan Teşekkür

Ekümenik Patrik Bartholomeos, Aya Yani Kilisesi’nden çalınan 150 yıllık tarihi eserlerin üç saatte ele geçirildiği başarılı operasyon için İstanbul Emniyeti’ne teşekkür etti.

Adli kontrol şartıyla serbest kalan şüphelilerin tamamının yakalanırken, çalınan 150 yıllık tarihi eserler sadece 3 saatte bulunup hiç zarar görmeden Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne teslim edildi. (Sabah)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi