19 Nisan 2024 Cuma

Değabah Bekçiyan, İskenderun Ermeni Kilisesi’nde Cemaatle Buluştu

“İçinizde Sevgi Yoksa Ruhen Mutlu Olamazsınız”

Geçtiğimiz Pazar günü ‘Meryem Ana Bayramı’ nedeniyle Vakıflı Ermeni Kilisesi’nde gerçekleştirilen ayine katılmak üzere Hatay iline gelen Başepiskopos Değabah Sırpazan Karekin Bekçiyan, Pazartesi günü İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’ni ziyaret etti.

Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan ve Peder Dırtat Uzunyan ile birlikte, Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde ilk önce dua eden Bekçiyan, daha sonra cemaat üyelerine bayramın önemini ve bir Hristiyan’ın nasıl yaşaması gerektiğini anlattı.

Annelerin hayatta en çok saygı görmesi gereken kişiler olduğunu vurgulayan Bekçiyan; “Anneler çocukları büyütür, eğitir. Evlilikte her şeye koşar, alınteri döker ve ailenin ayakta kalmasını sağlar. Meryem Ana dünyaya bir çocuk getirdi adı İsa. Ona bu nedenle hürmetimiz büyüktür. Rab İsa bize yol gösterendir. Bu yüzden Meryem’e müteşekkiriz.

Hristiyanlık dinini güçlendirmeliyiz. Bulunduğumuz bölge ve yaşadığımız ülke bize bu imkanı sağladığı için yöneticilerimize müteşekkiriz ve onların bekası için her zaman duacıyız.

Biz din görevlileri önce Tanrı’ya sonra imanlılara hizmet için buradayız. Sizler İncil’i her gün okumalısınız ve onun gösterdiği yoldan ilerlemelisiniz. Bizler Hristiyanız ve Hristiyanlığın sorumlulukları, yapması gereken ilkeler var. Bize öğretilen en büyük prensip Sevgi’dir. Hristiyanlık sevgi üzerine kurulmuştur. İnsanlara saygı ve sevgi göstermeliyiz. Dünyadaki tüm insanlar bunu yaparsa dünyada sıkıntı olmaz. Hepimizin mutluluğu sevgiden geçiyor. Sevgi yoksa ruhen mutlu ve rahat olamazsınız. Kilisenin ve devletin kuralarına saygıyla yaklaşın. Alınteriyle kazanın.

İnsanlar zamansızlıktan şikayet ediyorlar. Ancak insan istediği zaman istediği şeye zaman bulur. Dinimizi kalbimizde yaşamak için zaman ayırın. Kilisenize, pederinize sahip çıkın” şeklinde konuştu.

Meryem Ana Bayramında üzümün kutsanması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bekçiyan; “Neden üzüm? Meryem Ana Bayramı ile üzümün kutsanması geleneği nasıl birleşti? Eskiden (Hristiyanlıktan önce) 15 Ağustos’ta yılbaşı kutlanırdı. O dönemlerde putlara tapılırdı ve yılbaşı günü ö dönemde yetişen ürünler putlara sunulurdu. Hristiyanlıktan sonra putları ortadan kaldırmak gerekiyordu. Meryem Ana bayramında, İsa’nın kanını temsil eden şarabın yapımında kullanılan üzüm bu nedenle kutsanmaktadır”  dedi.

Cemaat üyelerinin sorularını da yanıtlayan Bekçiyan, Peder Avedis Tabaşyan’ı da yaptığı çalışmalarından ötürü takdir ettiğini söyledi. Bekçiyan daha sonra tüm cemaat üyeleriyle toplu bir fotoğraf çektirdi.

(SAT 7-Türk İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi