24 Nisan 2024 Çarşamba

Delta Varyantı: ‘Aşılanmayanların Yeni Salgını’

Özellikle aşılanmayan gençler arasında yayılan ve normal COVID-19’dan çok daha bulaşıcı olan Delta varyant her geçen gün daha fazla görülerek vaka sayılarındaki ağırlığını artırıyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Dr. Rochelle Walensky konuyla ilgili açıklamasında da bu duruma dikkat çekti.

ABD’de yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 418 artarak 608 bin 828’e çıktı.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin derlediği verilere göre, son 24 saatte virüs tespit edilenlerin sayısı 79 bin 430 artışla 34 milyon 57 bin 570’e yükseldi Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 418 artarak 608 bin 828 olarak kayıtlara geçti.

‘Hastane yatışlarının neredeyse yüzde yüzü aşılanmamış kişilerden’

Dr. Rochelle Walensky

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Dr. Rochelle Walensky, geçen hafta yaptığı açıklamada, haziranda ülke genelindeki COVID-19 ölümlerinin yüzde 99’undan fazlasının aşılanmamış kişiler arasında olduğunu belirtmişti.

Walensky yaptığı açıklamada, ABD’de geçtiğimiz hafta vaka sayısının yaklaşık yüzde 70, COVID-19 kaynaklı ölümlerin yüzde 26 ve hastane başvurularının yüzde 36 arttığını belirtti.

COVID-19 kaynaklı ölümler ve hastane yatışlarının neredeyse yüzde 100’ünün aşılanmamış kişilerde görüldüğünü kaydeden Walensky, “COVID-19 salgını, artık aşılanmayanların salgını haline geliyor” dedi.

‘Daha fazla insan aşılanmalı’

CDC kayıtlarına göre, geçen hafta günde ortalama 246 bin kişinin COVID-19 aşısı yaptırdığı belirtilirken, aşılamanın en hızlı olduğu nisan ayına kıyasla bunun yüzde 88 azalma anlamına geldiği kaydedildi.

COVID-19 salgınıyla ilgili günlük verileri toplayan Johns Hopkins Üniversitesi’ne göre, bu haftanın verilerine göre ülkede son 7 günde ortalama vaka sayısı 19 bin 455 civarında seyrediyor ve bu da bir önceki haftaya kıyasla yüzde 47 artış anlamına geliyor.

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi