19 Nisan 2024 Cuma

Devlet Başkanı, Büyük Hristiyan Organizasyonunda İnancını Beyan Etti

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, geçen hafta Brezilya’da düzenlenen ‘The Send’ adlı Hristiyan ibadet etkinliğinde, İsa Mesih’e iman ettiğini duyurdu. Etkinliğe davet edilmemesine rağmen, katılmaya karar veren Bolsonaro, kalabalığa ‘‘İsa Mesih’in kurtarıcı olduğuna inandığını ve Brezilya’nın Tanrı’ya ait olduğunu’’ söyledi. 

Her Hristiyanın, Mesih benzeri bir yaşama sahip olması amacıyla düzenlenen The Send organizasyonuna, birçok hizmet grubu katıldı. Brezilya’daki etkinlik, 8 Şubat’ta 140 binden fazla insanın katılımıyla Brezilya Ulusal Stadı’nda gerçekleşti. 

Etkinlikte Daniel Kolenda, Christine Caine, Francis Chan ve Michael Koulianos da dahil olmak üzere 200 Hristiyan lider konuşma yaptı. Koulianos Instagram hesabında, ‘‘İsa Mesih, Brezilya’yı seviyor. Binlerce insan hayatını İsa’ya adadı, şifa aldı ve uluslara gönderilmeyi seçti. İsa Mesih, bizim Evet’imize layıktır’’ yazdı.

Konuşma yapmak üzere sahneye çıkan Bolsonaro, kalabalıktan büyük alkış aldı. Kendini Tanrı’dan korkan bir adam olarak niteleyen Bolsonaro, seçimlerden 1 ay önce uğradığı suikast girişimine rağmen hayatta kalmasını mucize olarak değerlendirdi. ‘‘Hayatta kaldım ve bunu Tanrı’ya borçluyum. Hayatıma devam edebilmek, Tanrı’nın isteğiydi’’ dedi.

2019’da göreve başladıktan sonra Brezilya’daki yolsuzluk ve şiddet olaylarıyla mücadele sözü veren Bolsonaro, ilk görev gününde yönetimde Tanrı’nın ilkelerine öncelik vereceğini söylemişti.

‘Her şeyden önce Brezilya ve her şeyin üzerinde Tanrı’ sloganını kullanan Bolsonaro, bunun siyasetteki gerçeğin önemini vurguladığına inanıyor. (CBN News)

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi