18 Nisan 2024 Perşembe

Diğer Dinleri Öğrenen Öğrencilerin, İnançlarına Daha Bağlı Olduğu Görüldü

Yeni bir araştırmaya göre, Protestan öğrencilerin dünya dinlerini daha iyi anladığı ve bilgilerinin inançlarına bağlı olmalarına yardımcı olduğu görüldü.

Dinlerarası Farklılıkları ve Tutumları İnceleme Şirketi (IDEALS) tarafından yapılan araştırma sırasında, öğrencilerin üniversite öncesi, sırası ve sonrasında göstermiş olduğu tutumlar incelendi. 15 Protestan üniversitesinden yaklaşık 1300 öğrenci ile görüşme sağlandı.

Üniversite deneyiminden sonra yapılan görüşmede, Protestan öğrenciler Katolik okullarından veya seküler eğitim kurumlarından mezun olanlara göre 0.83 soruyu daha doğru cevapladı.

Üniversite eğitiminden önce, Protestan öğrencilerin yarısından fazlası, Joseph Smith’in Mormon Kilisesi’ni kurmasıyla ilgili soruları cevaplayabilirken, bu oran üniversite sonunda yüzde 70’e ulaştı. Öğrenciler ayrıca Nirvana anlayışı ve Katolik sosyal aktivist olan Dorothy Day hakkında da yeterli bilgiye sahipler. 

Ebeveynlerin diğer dinleri öğrenmeye çalışan öğrenciler hakkındaki endişelerini yatıştırmak için yapılan çalışmada, diğer dinler hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerin yüzde 80’nden fazlası kendini Hristiyan olarak tanımladı. Soruların sadece altısını ya da daha azını cevaplayanların ise yüzde 60’ı kendini Hristiyan olarak nitelendirdi.

Bu bulgular Hristiyan düşünce kuruluşu Cardus tarafından yayınlanan ve Hristiyan mezunların para kazanmaktan ziyade, ‘başkalarına yardım eden’ bir iş bulma konusunda daha endişeli olduğunu gösteren yakın tarihli bir çalışma ile ilişkili. 

Dini eğitim alanların yüzde 85’i ‘hayattaki yanlışlara ve adaletsizliğe karşı harekete geçmeyi’ umarken, yüzde 80’i ‘yolsuzluk ve adaletsizlik kurbanı olan diğer ülkelerdeki insanlara yardım etmek istiyor.’ Devlet okulu mezunlarının ise sadece yüzde 65’i benzer yanıtlar verdi. (CHL)

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi