29 Mart 2024 Cuma

Din ve Bilimin Birbiriyle Uyumsuzluk İddiası

Uzun süredir, bilim ve dinin uyumsuz olup olmadığı tartışıldı ve tartışılmaya devam ediyor. Araştırmalara göre, bilim adamlarının sadece % 15’i din ile bilimin uyumsuz olduğunu savunuyor.

Quinnipack Üniversitesi’ndeki bir etkinlikte konuşma yapan fizikçi Dr. Ian Hutchinson; “Bilim ve dinin uyumsuz olduğu iddiası, tarihle ilgisi olmayan bir efsanedir” açıklamasında bulundu.

Massachusetts Teknoloji Enstitütüsü Nükleer Fizik ve Plazma Fiziği Profesörü olan Dr. Ian Hutchinson, Veritas Forum etkinliği kapsamında “Bilim her şeyi açıklayabilir mi?” adlı bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada bilim ve inancın birbiriyle çatıştığı fikrinin yanlış olduğunu ve bu fikrin bilim tarihinde uzmanlaşan tarihçiler tarafından reddedildiğini savundu.

Dr. Ian Hutchinson, bilimin Hristiyanlığı ispatlayacağına dair kesin konuşamamasına rağmen Hristiyan imanlılarının tarihinde ve yaşamında inançlarını destekleyen pek çok kanıt bulunduğunu söyledi. Fizikçi, bilimin tüm sorulara kendi doğası gereği cevap veremediğini, adalet, fedakarlık ve arkadaşlık gibi pek çok kavramı nicelleştiremediğini vurguladı.

2011 yılında, Rice Üniversitesi’nden araştırmacılar, bilim insanlarının sadece yüzde 15’inin, din ile bilimin uyumsuz olduğuna inandığını tespit etmişti. Veritas’ın seminerinde konuşma yapanlardan biri de 2011 araştırmalarının baş yazarı Sosyolog Elaine Howard Eklund’dı ve katılımcıların çoğunun din ve bilimin bazen çatıştığına inandığını söyledi.

Elaine Howard Eklund: “Araştırmamız, aynı kişinin bile birbiriyle çelişen görüşlere bağlı olabileceğini gösterdi. İnsanların inandığı din ve bilim hakkındaki efsaneyi çatışır ya da çatışmaz olarak ikiye dağıtmak çok önemli. İnsanlar sadece “din ile bilim birbiriyle uyumsuzdur” görüşü üzerine durmamalı.” diye de ekledi. (cnl.news/OD)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi