Medya endüstrisinde nefret suçu olaylarına yol açtığı söylenen olumsuz söylemlerin azaltılarak, dini temsil konusunda iyileştirmeler yapılmasının gerekli olduğunu savunan yeni bir rapor yayınlandı.

Faith and Belief Forum ve Birkbeck’teki Psikososyal Araştırmalar Bölümü tarafından yürütülen çalışmada, medya kuruluşlarının dini grupların kendilerini ifade etmelerine fırsat vermeleri ve basın mensupları tarafından doğru şekilde temsil edilmeleri gerektiği vurgulandı.
Yanlış ve sansasyonel haberlerin dini gruplar üzerindeki ön yargıları güçlendirdiği, nefret suçunda ani artışla beraber şüphe, korku ve şiddet potansiyelini arttırdığı ifade edildi.

Hükümetin asılsız haberlere meydan okumasının ve bunları önleme çabasının ihtiyacı vurgulanırken, gazeteciler ve farklı inanç gruplarından gelenler arasında uyumun sağlanması gerektiğine değinildi.
Raporda, gazetecilerin dini terminoloji ve uygulama konusunda eğitimi dahil olmak üzere, bazı öneriler sunulmakta. Ayrıca raporda farklı inançlardan gelen kişilere, kendi hikayelerini paylaşabilecekleri fırsatların da sunulması istendi.
Rapor yazarları, ‘‘Medya, bazı insanların bizden olmadığı mesajını verdiğinde, bu mesaj şüpheye neden olarak farklı inançlar arasında bölünmeye yol açmaktadır. Birlikte çalışarak, medyamızın inançlı insanların günlük yaşamlarını daha doğru şekilde yansıtmasını, olumsuz ve asılsız haberlerden uzak kalmasını, empati ve iletişim kurmasını sağlayabiliriz’’ ifadesinde bulundular. (premierchristiannews)