25 Nisan 2024 Perşembe

Dini Liderler, Zulüm Gören Hristiyanlar için Bir Araya Geldi

Çeşitli dinlerden yaklaşık 300 lider, Hindistan’ın Chhattisgarh eyaletinde evlerini terk etmek zorunda kalan Hristiyanlarla dayanışma için Yeni Delhi’de bir araya geldi.

Mum yakarak birlikte dua eden dini liderler, hükümetin yaşananlara müdahale etmesini ve Hristiyanlara yönelik şiddete son vermesini istedi. Delhi Başepiskoposluğunun Ekümenizm ve Dinler Arası Diyalog Komisyonu tarafından düzenlenen toplantı, Sacred Heart Katedrali önünde gerçekleşti.

Chhattisgarh’ın Narayanpur ve Kondagaon bölgelerinde Hristiyanlara yönelik saldırılar milliyetçi gruplar tarafından destekleniyor. Narayanpur’da yaklaşık 18 köy ve Kondagaon’da 15 köy saldırıya uğradı. Aralık ayında saldırılar ve toplumsal baskılar nedeniyle yaklaşık 1000 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Başepiskopos Anil Joseph Thomas Couto

Başepiskopos Anil Joseph Thomas Couto, Kilise’nin şiddet mağduru ailelere her zaman destek vereceğini belirtti ve yetkilileri durumu kontrol altına almak için derhal harekete geçmeye davet etti. Toplantıya katılan liderler, dini inançlara saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Ülkede din değiştirme karşıtı yasayı çıkaran eyaletlerden biri olan Chhattisgarh, 2021’de Hristiyanlara yönelik şiddet dalgasına maruz kaldı. Saldırılar genellikle İsa Mesih’i kabul eden yerli halka yönelik gerçekleşiyor. Radikal gruplar, Hristiyanların inançlarını terk etmemeleri durumunda köylerini terk etmesi gerektiğini söylüyor. 

2 Ocak’ta yaklaşık 50 kişilik bir grup, Narayanpur’daki Sacred Heart Kilisesi’ne girerek sunağa ve haça saygısızlıkta bulundu. Gerçekleşen 4 ayrı saldırıda 11 kişi tutuklandı. (Vatican News)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi