29 Mart 2024 Cuma

Dini Reddedip, Tanrı’ya Yönelmek Mümkün mü?

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, İngilizlerin yaklaşık yarısı herhangi bir dini benimsemediği iddia edildi. Bu durum onların inançsız olduğu anlamına gelmiyor. Theos tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, herhangi bir inanca sahip olmadığını iddia edenler arasında bile geniş bir ruhsal eğilim mevcut. 

Araştırmaya göre, herhangi bir dine inanmayanların yüzde 51’i Tanrı’nın varlığına inanmadığını söylerken, yüzde 42’si doğaüstü bir güce inandığını belirtti. Katılımcıların yüzde 14’ü daha yüksek bir güce inandığını söylerken, yüzde 9’u Tanrı’nın var olabileceğini belirtti. Öte yandan 10 kişiden sadece biri (yüzde 11) Cennetin varlığına inanıyor.

Yüzde 27’si, ‘Tanrı’nın var olup olmadığını bilmiyorum ve öğrenmenin bir yolu olduğuna inanmıyorum’ ifadesine katıldığını belirtti. Rapor, katılımcıların Yeni Çağ akımlarına ilgi duyduğunu gösterdi. Yüzde 17’si duanın gücüne inanırken, yüzde 16’sı reenkarnasyona, yüzde 14’ü kristallerin iyileştirici gücüne ve yüzde 14’ü ataların doğaüstü gücüne inanmaktadır. Rapora göre, katılımcıların yüzde 20’si ölümden sonra yaşama ve yüzde 27’si ruhların varlığına inanmaktadır. 

Erkeklerin hiçbir dine inanmadıklarını belirtme olasılığı (yüzde 54) kadınlara (yüzde 46) kıyasla daha yüksek. Herhangi bir dine inanmayan kişilerin genellikle 50 yaş altında ve Y kuşağı üyesi olduğu görüldü.

Rapor hakkında görüş bildiren yazar Hannah Waite, ‘‘Birleşik Krallık’ta dinle ilgili en üzücü gerçek, yetişkin nüfusunun yarısından fazlasının herhangi bir dini inancı benimsemediğini belirtmesidir’’ dedi.

2019 verileri, halkın yüzde 53’ünün dinleri reddettiğini gösterdi. Önümüzdeki hafta yapılacak olan 2021 Nüfus Sayımı’nda bu oranın artış göstermesi bekleniyor. (CT)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi