24 Nisan 2024 Çarşamba

Disney Yıldızı: ‘‘Tek Yol, İsa Mesih’tir’’

Amerikalı aktör, şarkıcı ve söz yazarı olan Joshua Bassett, Hristiyanlığı kabul ettiğini söyleyerek, İsa’nın ‘tek yol’ olduğunu belirtti.

22 yaşındaki Disney yıldızı Bassett, yeni inancı hakkında tweet atarak, ‘‘İsa, tek yoldur. Ölümü ve dirilişi tarihsel olarak belgelenmiştir. Kötülükten uzaklaşın, tövbe edin ve Rab’be dönün’’ dedi. 10 milyon kez görüntülenen tweet, 34 bin’den fazla beğeni aldı.

High School Musical: The Musical dizisinde Ricky karakterini canlandıran Bassett, Müzede Bir Gece: Kahmunrah Yeniden Yükseliyor filminde Nick Daley’i seslendirdi ve 2021’de Çocukların Seçimi Ödülleri’ne (KCA) aday gösterildi.

İnancı üzerine konuşan Bassett, ‘‘Bu gece kilisede Tanrı’ya yakardım. ‘Senin İsa olduğuna iman edeceğim, lütfen sırtıma dokunacak birini gönder. Ben de adını her yerde haykırayım’ diye dua ettim. Birkaç dakika içinde iki kişi geldi ve ellerini üzerime koyarak dua etmek istediklerini söyledi. Rab’bin sevgisi derin ve imanım tam. Tanrı’nın adına sonsuzlara dek yücelik olsun’’ dedi.

Disney yıldızı, İsa’yı tek yol olarak kabul ettiğinde mucizelere şahit olduğunu söyleyerek, ‘‘Deneyimlerin yaşam boyu şahit olduklarımdan daha gerçekçi. Çok yakında Rab’bin mucizeleri hakkında konuşmayı dört gözle bekliyorum. Hiç olmadığım kadar iyiyim. Esenlik içindeyim’’ dedi. Aralık ayında Bassett, depresyonla mücadele ettiğini söylemişti. Bassett, Aralık ayında ‘‘Lütfen kendinize ve başkalarına iyi davranın, sevdiklerinize destek olun ve yardım istemekten çekinmeyin’’ dedi.

Gazeteci Caleb Parke, ‘‘Bassett’in her zamankinden daha iyi olduğunu ve hayatını İsa’ya verdikten sonra esenlik içinde olduğunu duymak oldukça teşvik edici. İsa Mesih’te umut ve şifa bulmaya devam etmesi için dua ediyorum’’ dedi. (CHL)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi