29 Mart 2024 Cuma

Doğu Afrika’da 7 Milyondan Fazla İnsan Açlık Tehdidiyle Karşı Karşıya

Altı Doğu Afrika ülkesinde 7 milyondan fazla insan, koronavirüs salgını, çekirge istilası, çatışmalar ve selle mücadelenin ardından şimdi de açlık tehdidiyle karşı karşıya.

World Vision’a göre, uluslararası yardım sağlanmadığı takdirde binlerce çocuk ölebilir veya sağlık sorunları riskiyle karşı karşıya kalabilir. Risk altında olan ülkeler; Etiyopya, Somali, Güney Sudan, Sudan, Kenya ve Uganda.

World Vision’ın insani acil durum ekibi program yöneticisi Debebe Dawit, geçtiğimiz günlerde Doğu Afrika’yı ziyaret etti. Dawit, ‘‘Doğu Afrika’da ve özellikle Etiyopya’da durum çok ağır. 2 milyondan fazla insanın gıda yardımına ihtiyacı var. Çatışma, COVID-19, sel ve çekirge istilası toplumun yükünü artırdı’’ dedi.

4 Milyon İnsanı Besleyecek Mahsulü Yok Oldu

Salgından önce ortaya çıkan çöl çekirgeleri ekin alanlarını ve otlakları istila etti ve zarar verdi. 2020’nin sonlarında meydana gelen sel ise bölgede yaklaşık 4 milyon insanı besleyecek mahsulü yok etti.

World Vision, 490 bini çocuk olmak üzere 2.4 milyon insana gıda yardımında bulunabilmek için altı ülke adına acil durum müdahalesi başlattı. World Vision 60 milyon dolar bağış toplamayı umuyor. Dawit, bu miktarın yeterli olmadığını bildiğini ve World Vision’ın daha fazla kaynağa ihtiyacı olduğunu söyledi.

Edgar Sandoval Sr.

World Vision CEO’su ve Başkanı Edgar Sandoval Sr., öncelikle bölgede yoksulluk çeken çocuklarla ilgileneceğini söyleyerek, ‘‘Yetersiz beslenmenin uzun vadeli etkisi özellikle çocuğun gelişimini ve Tanrı’nın verdiği potansiyele ulaşma becerisini engelliyor. Çatışmalar, iklim koşulları ve COVID-19 salgını nedeniyle Doğu Afrika’daki milyonlarca çocuğun hayatının risk altında olması çok üzücü’’ dedi.

Debebe Dawit, yoksul ülkelere yardımın, insanlar acı çekip ölmeden önce gerçekleşmesini umduğunu söyledi. Dawit, ‘‘Kritik unsurlardan biri, kıtlık veya kuraklık olduğunda, her zaman gerçeğin ardından hareket etmemizdir. Genellikle insanlar hayatını kaybettiğinde müdahale ediyoruz. Durumun kötüleşmesini önlemek için müdahale etme ve finansman sağlama konusunda proaktif olmamız gerekiyor. Buradaki kilit nokta, kuraklık ilan edilmeden önce insanların ölmesidir. Derhal harekete geçmeli ve daha fazla acı çekilmesini önlemeliyiz’’ dedi.

World Vision’a göre, gerekli yardım ulaşmazsa 26 milyon insan daha kıtlıkla karşı karşıya kalabilir. Doğu Afrika Dünya Vizyonu Bölgesel İnsani ve Acil İşler Direktörü Joseph Kamara, ‘‘Ulusal hükümetlere, bölgesel kurumlara, insani yardım örgütlerine ve bağışçılara Doğu Afrika’daki açlık krizini acilen ele almaya ve sorunun büyüklüğünü ve ciddiyetini duyurmaya davet ediyoruz’’ dedi. (CHL)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi