23 Nisan 2024 Salı

Doğuş Bayramı coşkuyla kutlanıyor

yurulyus2Doğuş Bayramı dünyada olduğu gibi tüm yurtta da kiliselerde coşku ve sevinçle kutlanıyor. Özellikle İstanbul’daki kiliseler, İsa Mesih’in doğumunun getirdiği kurtuluş sevincini tüm halkla paylaşıyor.

22 Aralık cumartesi günü Protestan Kiliseler Derneği tarafından organize edilen Noel Yürüyüşü Kadıköy Adliyesi’nden Altıyol’daki Boğa (Europa)  Heykeline kadar sürdü. Yaklaşık 200 kişiden oluşan kortej “Protestan Kiliseler Derneği Noel kutlaması” pankartı, İncil ayetlerinin yazılı olduğu dövizler ve Türk bayraklarıyla sessizce yürüdü.

Boğa heykeline varıldığında Kutsal Kitap Bilgilendirme Derneği Başkanı Ercüment Tarkan ve Protestan Kiliseler Derneği Başkanı İsmail Kulakçıoğlu basın mensuplarına yürüyüş hakkında bilgi verdi. Kulakçıoğlu, ”Türk Protestanların, halkını, devletini, milletini sevdiğini göstermek için burada toplandık. Bütün milletimiz bizi görsün, tanısın istedik. Kardeş olduğumuzu anlasınlar” dedi.Protestan Kiliseler Derneği Başkan Yardımcısı ve Anadolu Türk Protestan Kilisesi önderi Levent Kınran İsa Mesih’in doğuşunun anlam ve önemini açıklayarak meydanda biriken halka müjdeyi paylaştı. Haleluya korosu tarafından seslendirilen ”Sakin Gece”, ”Gelin İmanlılar”, ”Sevin Dünya”, ”Meleklere Kulak Verin” ve ”Dünyamız Şaşkındı” adlı Noel ilahilerinden oluşan konserin ardından halka çiçek dağıtıldı.

noel kutlaması

PERA DİRİLİŞ’TE NOEL COŞKUSU
Pazar günü ise Pera Diriliş Kilisesinde Noel kutlaması yapıldı. Pera Diriliş Kilisesi tapınma grubu tarafından hazırlanan Noel ilahilerinden sonra tiyatro grubu tarafından İsa Mesih’in doğumu sırasında yaşanan olaylar sinevizyon gösterisi eşliğinde canlandırıldı.  Noel özel ibadetinin ardından misafirlere kilise üyeleri tarafından yapılan kurabiye ve börekler ikram edildi.
KAYMAKAMDAN NOEL KUTLAMASI
Beşiktaş Protestan Kilisesinde düzenlenen Doğuş Bayramı kutlamasına Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel de katıldı. Kaymakam Yücel kilisedeki Noel ibadeti sırasında kısa bir konuşma yaparak Beşiktaş kilisesi üyeleri başta olmak üzere tüm Hristiyanların Doğuş bayramını kutladı. Kaymakam Yücel, hepimizin Yaratan tarafından sevgiyle yaratıldığını ve aramızdaki bu bağın bizi mutluluğa götürecek bir birlik nişanesi olmasını dilediğini ifade etti.
KATOLİK KİLİSELERİNDE GECE YARISI AYİNİ

Noel kutlamaları yarın da (24 Aralık) devam edecek.  Bir çok kilisede Noel için özel kutlamalar düzenlenirken St. Antuan Kilisesi ve St. Esprit Katedralinde İsa Mesih gece yarısı doğduğu için gece yarısı ayinleri gerçekleştirilecek. 29 Aralık günü ise Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesinde, İstanbul’da ki Protestan kiliseleri ortak Noel kutlaması düzenleyecek. (Seyfi Genç)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi