19 Nisan 2024 Cuma

Donald Trump’ın Çocukluk İncil’i Sergilenecek

Washington’daki İncil Müzesi’nde, Donald Trump’ın başkanlık açılışı sırasında Amerikan halkına üzerine yemin ettiği ve çocukluğuna ait olan İncil sergilenecek.

Başkan Trump, Ocak 2017’de yemin ederken elini iki İncil’e koydu ve kişisel olarak kullandığı İncil’i de bunlardan biriydi. Washington’daki İncil Müzesi’nde var olan çok sayıda tarihi, dini ve siyasi şahsiyete ait olan Kutsal Kitapların yüzlerce diğer antik ve modern kopyaların arasında yer alacak Trump’un söz konusu İncil’i annesi Marie Anne hediye etmiş.

Müze çalışanlarının hazırladığı basın bülteninde belirtildiği gibi, genç Donald Trump, New York’un Queens semtindeki Presbiteryen Kilisesi’nin Pazar Okulu’nda bu Kutsal Kitabı kullanıyordu. 1955’te ise ilkokul mezuniyet töreninde genç Trump’ın İncili öğretmenleri ve rahiplerin unutulmaz imzaları ile süslenmişti.

Başkan Trump’ın İncil’i birçok diğer Başkanların İncilleri arasında “dünyanın dört bir yanından gelen İnciller” adı altında, toplam alanı yaklaşık 40 bin metrekareye ulaşan Müzenin 2. Katında sergilenecek.

Kutsal Kitap Müzesi başkanı Carey Summers konu ile ilgili, “Ülkemiz tarihinin bu değerli parçasını, başkanlık İncillerinin büyüyen sergisine eklemek bizim için büyük bir onur. Başkan Trump’ın İncil’i, Başkan Harry Truman, Başkan Dwight Eisenhower, Başkan George W. Bush’a ait İncillerin yanında sergilenecek‘’ açıklamasında bulundu.

Carey Summers, İncil Müzesinde ki ziyaretçiler, İnciller’den ziyade bu İncillerin başkanların kamu yönetimleri için ne derece önemli ve etkili olduğunu görecekler.

Başkan Trump’ın 2016’daki başkanlık kampanyası reklamlarından birinde ABD’nin Evanjelik topluluklara destekleri için teşekkür ederken söz konusu İncil’ini gösterdiği bilinmekte.

Başkan Trump reklam kampanyasında: ‘’Annem bana bu İncil’i hediye etti…- yıllar önce tam da bu kitabı. Bu kitabın iç kapağında onun benim için yazdığı kişisel notu bile duruyor. O bunu benim için yaptı ve bu yüzden elimde tutmuş olduğum İncil benim için en büyük mücevher. Tüm Evanjelik Hristiyanlara destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacağım’’ açıklamasında bulunmuştu.

Açılış töreninde Donald Trump’ın yemini sırasında elini koymuş olduğu bir diğer İncil ise Başkan Abraham Lincoln’e aitti. Abraham Lincoln de bu incilin üzerine elini koyarak 4 Mart 1861’de Amerikan halkına hizmet yemini etmişti.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi