25 Nisan 2024 Perşembe

DSÖ: Yazın Covid-19 Yüksek Seviyelere Çıkacak

Bakan Koca: Günlük Vaka Sayısı 3 Bini Geçti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), coronavirüsün Avrupa kıtasındaki durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Geçtiğimiz ay vaka sayısının üç katına çıktığının altını çizen DSÖ Avrupa bölge direktörü Hans Kluge, “Avrupa bölgesindeki ülkeler daha önce uygulanan sosyal önlemleri kaldırdığı için virüs yaz boyunca yüksek seviyelerde bulaşacak” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son dönemde artan corona virüs vakaları ile ilgili açıklamada bulundu.

DSÖ, Avrupa’nın bu yaz Covid-19’un ‘yüksek seviyelerini’ göreceğini söylerken, virüsün yayılmaya devam ettiği ve değişime uğradığı belirtildi.

DSÖ Avrupa bölge direktörü Hans Kluge verdiği demeçte, “Avrupa bölgesindeki ülkeler daha önce uygulanan önlemleri kaldırdığı için virüs yaz boyunca yüksek seviyelerde bulaşacak” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada, geçen ay vakaların üç katına çıkmasıyla ülkeleri virüsün yayılmasını izlemeye çağırdı. Covid-19 nedeniyle kışın büyük bölümünde günde yaklaşık 4 ila 5 bin kişinin hayatını kaybettiği Avrupa’da şu anda günde yaklaşık 500 can kaybı yaşandığı, bunun da 2020 yazındakiyle aynı seviyede olduğu bildirildi. DSÖ, ülkeleri solunum yolu semptomları yaşayan insanları tecrit etmeye, aşıları güncel tutmaya ve kalabalık yerlerde maske takmaya çağırdı.

Türkiye’de Vaka Sayılarında Artış Gözlemlendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarında bir süredir artış gözlemlendiğini açıkladı. 

Yeni Şafak gazetesine konuşan Koca, daha önce günlük binin altına inen vaka sayılarının şu anda 4 bine doğru ilerlediğini paylaştı.

HASTANE YÜKÜNDE ARTIŞ YOK 

Ancak hastane yükünde henüz bir artış gözlemlenmediğini söyledi.

Bakan Koca’ya, Biontech aşısını bulan Profesör Doktor Uğur Şahin’in “Yeni dalga kapıda, sonbaharda yeniden maske takmaya başlayabiliriz” sözleri de soruldu.

Koca o açıklamayı, “Ben vatandaşı tedirginliğe sevk edecek bir tablo beklemiyorum” sözleriyle değerlendirdi. “Vaka sayısı artabilir ama virüsün mutasyonla birlikte hasta yapma gücü azaldı” dedi.

Koca, risk grubundakilere kişisel tedbirlere uymaları ve hatırlatma dozlarını yaptırmaları tavsiyesinde de bulundu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi