29 Mart 2024 Cuma

Dua Edin, Umudunuzu Kaybetmeyin, Maske Dikin

ABD/New Jersey eyaletindeki Rosary Dominiken Manastırı’nda yaşayan rahibeler korona virüsle mücadele kapsamında ellerine dikiş iğnesi ve iplik alarak maske dikmeye başladı.

Ülke çapında sağlık çalışanları yüz maskelerinin yetersizliği nedeniyle halktan yardım talep ediyor. 

Etraflarında her zaman bez parçası bulunan rahibeler için yüz maskeleri dikmek mükemmel bir proje.

Konu hakkında konuşan Rahibe Joseph Mary, ‘‘Yerel hastanemiz, yerel sakinlere koruyucu ekipman sıkıntısının mevcut olduğuna dair e-mail yollayarak, yardım talep etti. Maskenin nasıl yapılacağına ilişkin YouTube videosu da bulunmaktaydı. Rahibelerin çoğu dikmeyi bildiği için bu projenin bizler için mükemmel olduğunu düşündük. Giydiğimiz şeylerin çoğunu kendimiz diktiği için, elimizde yeterince bez parçası mevcut. Sağlık çalışanları için bu hizmeti verebildiğimiz için mutluyuz’’ dedi.

Facebook üzerinden yapılan açıklamada ise, ‘‘Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında koruyucu ekipmanların tedariği kritik aşamada. Koruyucu ekipmanlar aracılığıyla sağlık çalışanları hastalarla iletişime geçerken hapşırma ve öksürme yoluyla dışarı atılan damlacıklardan korunabiliyor. Rahibelerin her zaman yeterince bez parçaları var. Yüz maskeleri yapmak harika bir proje. Tüm sağlık çalışanları ve virüsten etkilenen herkes dualarımızda’’ ifadeleri yer aldı.

Eldeki malzemeler ve Atlantik Sağlık Şirketi tarafından sağlanan talimatlarla, hayat kurtarıcı maskelerin üretimi için sıkı çalışılıyor. 

Tarih boyunca imanlı kadınların hasta ve ölmek üzere olanlara gösterdikleri hizmetlerin örneğini bulmak mümkün. Azize Marianne Cope ve Rahibe Teresa, cüzzamdan ve diğer hastalıklardan etkilenenlere yardım elini uzattı. Rahibe Mary Odilia Berger, çiçek hastalığına yakalananlara hizmet ederken, Rahibe Frances Xavier Cabrini birkaç hastane kurmanın yanı sıra sarı humma hastalarıyla yakından ilgilendi. Bu örnekler listenin sadece birkaç örneğini oluşturuyor. 

Dünya salgınla mücadele ederken, hayatın her kesiminden insanın bu hastalığı sona erdirmek için yaratıcı yollar bulmaya çalışması, insanlık adına güven veriyor. (Aleteia)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi