23 Nisan 2024 Salı

Dünya’da En Çok Hristiyanlar Zulüm Görüyor

İnançları uğruna zulme uğrayanların varlığı dünya genelinde birçok ülkeyi rahatsız ediyor ve bu sorun gün geçtikçe daha korkunç bir boyuta ulaşıyor.

ABD Uluslararası Dini Özgürlük Komisyonu (USCIRF) tarafından yayınlanan rapor, bu zulmü gözler önüne seriyor. İnsanların inançlarından dolayı zulme ve şiddete en çok uğradığı ülkelerin listesi; Burma, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çin, Eritre, İran, Nijerya, Kuzey Kore, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Sudan, Suriye, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Vietnam şeklinde sıralanıyor.

ABD Uluslararası Dini Özgürlük Komisyonu’ndaki 9 komisyon üyesinden biri olan Gary Bauer, özellikle Çin’in listeye dahil edilmesinden dolayı duyduğu endişeyi dile getiriyor. Bauer, CBN News’e yaptığı açıklamada, ‘‘Burada yükselen bir güç var. Ekonomisi her sene büyüyor, ordusu büyüyor. Dünya çapında arzuları var ve ulaştıkları her yerde bu zulmün değerlerini de beraberinde taşıyor’’ ifadelerinde bulundu.

Zulmün ‘ikinci derece’ yaygın olduğu ülkeler arasında ise Afganistan, Azerbaycan, Bahreyn, Küba, Mısır, Hindistan, Endonezya, Irak, Kazakistan, Laos, Malezya ve Türkiye yer alıyor.

ABD Uluslararası Dini Özgürlük Komisyonu üyesi Anurima Bhargava, ‘‘Komisyonun gerçekten odaklandığı şeylerden biri yalnızca inançlarından dolayı zulme uğrayan insanlar değil, aynı zamanda bu zulümlere hükümetlerin göz yummasıdır’’ açıklamasında bulundu.

Komisyonun diğer bir üyesi Tony Perkins ise, ‘‘Komisyon olarak hiç kimsenin ibadethanelerde korkmak zorunda olmadığına inanıyoruz’’ dedi. Bauer, ‘‘Dünya genelinde Hristiyanlar için durum gerçekten korkunç. En çok zulme uğrayan grup Hristiyanlar ve bu durum giderek daha korkunç bir hal alıyor’’ ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde pek çok insan için inançlarının hoşgörüyle karşılanması ölüm kalım meselesi olmaya devam ediyor. (cbn.com)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi