5 Mayıs 2024 Pazar

Dünya Kadınlar Günü Vlog’u: Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da İlham Veren Kadınlar

Dünya Kadınlar Günü’nde SAT-7 kanallarının CEO’su Rita El-Mounayer, özel bir video paylaştı. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da ilham veren kadınların hikayelerinin nasıl teşvik ettiğini anlattı.

Videoda, SAT-7’ye güçlü hikayelerini anlatan kadınların mesajlarını iletti. Babası henüz beş yaşındayken öldürülmüş Lübnanlı Rania Nasser’in hikayesinde olduğu gibi, bir trajediyle ailesi parçalanmış ve çocukluğunu yaşayamamış. El Mounayer, Rania için şöyle diyor: “Rania kolaylıkla nefret dolu ve acımasız biri olabilirdi ama bunun yerine Mesih’in düşmanlarını affetme çağrısına uymayı seçti. Hikayesinde başkalarını intikam yerine barışın peşinden gitmeye teşvik etti” diye belirtti.

Rania şöyle diyor: “Eğer İsa bizden düşmanlarımızı affetmemizi istiyorsa, o zaman bu yapılabilir. Ben zayıf bir insanım ama Rab’bin içimde çalışması için kalbimi tamamen açtım.”

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki kadınlar birçok kısıtlama ve zorlukla karşı karşıyadır, ancak Tanrı’nın yardımıyla toplumlarında değişim yaratabilirler.

Türkiye’den Elmas Akın, geçen yıl meydana gelen yıkıcı depremlerde evini ve sahip olduğu her şeyi kaybetti.

Ancak kendi acılarına odaklanmak yerine, yardım çalışmalarına yardımcı olmak için yedi ay boyunca bir kilise binasında kaldı. İhtiyaç sahiplerine yiyecek ve giyecek dağıtmak için yorulmadan çalıştı. SAT-7 TÜRK’e konuşan Elmas, hayatının en acılı dönemi olmasına rağmen, Rab tarafından çağrıldığını hissettiğini ve O’na sağladığı hizmet fırsatı için şükrettiğini söyledi. Elmaz, “Evet, acı çekiyoruz ama kalplerimiz dolu” dedi.

Rita El Mounayer; “SAT-7’de Orta Doğu ve Kuzey Afrikalı kadınlara inançlarında, ailelerinde ve toplumlarında ilham vermeyi amaçlıyoruz. Ancak çoğu zaman bize ilham verenler de onlar oluyor. İsa’nın beni ne yapmaya çağırıyor olabileceğini düşünürken Rania’nın hikayesi inancım konusunda bana ilham kaynağı oldu ve meydan okudu” diye belirtti.

El Mounayer; “Rania gibi kadınlara hikayelerini paylaşmaları için bir alan sağladıkça, bölgedeki diğer kadınlar da evlerinde ve toplumlarında Rab için bir etki yaratmak üzere ilham aldıkça zincirleme bir reaksiyon ortaya çıkıyor” diyor.

“Iraklı Thaera Hikmat, ailesi için bir kahramandan farksız. Genç yaşta dul kalmış ve iki küçük çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kalmış. Aile, çatışma ve zulüm nedeniyle Irak’ta iki kez yer değiştirmek zorunda kaldı ve maddi olarak zorlandı. Ve şimdi, yaşlı bir kadın olarak, anneleri doğum sırasında öldükten sonra büyük yeğenlerini yetiştirme gibi zorlu bir görevi üstlenmiş.”

Thaera SAT-7’ye şunları söyledi: “Karşılaştığımız zorluklar ne olursa olsun, İsa Mesih’e olan inancımız ve sevgimizle bunların üstesinden geleceğiz.”

“SAT-7’nin kadınlara yönelik çok çeşitli programları ve sosyal medya içeriği, onları İsa Mesih tarafından değişmeye ve Tanrı’nın gözündeki değerlerini anlamaya teşvik etmektedir. Kadınların güçlü evlilikler ve aileler kurmalarına yardımcı olur, onlara seslerini duyurabilecekleri bir platform sağlar, zararlı tutumlara meydan okur ve olumlu sosyal değişime ilham verir.”

Rita El-Mounayer; videosunu bitirken şunları söyledi:”Duam, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Rania, Thaera ve Elmas gibi kadınların SAT-7’de muhteşem hikayelerini paylaşarak inançlarında, ailelerinde ve toplumlarında ilham almalarıdır.”

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi