24 Nisan 2024 Çarşamba

Dünya Rekoru Kıran Atlet: ‘‘Tüm Övgüler Rab’bindir’’

18. Dünya Atletizm Şampiyonası kadınlar 400 metre engellide mücadele eden ABD’li sporcu Sydney McLaughlin, dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Amerikalı atlet McLaughlin, ABD Açık Hava Atletizm Şampiyonası’nda koşulan yarışta bitiş çizgisini 51,41 saniyede geçti. Böylece geçen sene Tokyo Olimpiyatları’nda yine kendisine ait olan 51,46’lık rekoru kırmış oldu.

Bütün Övgüler Rab’bindir

Yarışın ardından McLaughlin, ‘‘Konuşmama tüm övgüyü Tanrı’ya sunarak başlamak istiyorum. Yarışa hazırlanırken, İbraniler 4:16′da belirtilen, ‘Tanrı’nın lütuf tahtına cesaretle yaklaşalım; öyle ki, yardım gereksindiğimizde merhamet görelim ve lütuf bulalım’ sözünü düşünüyordum. Tanrı bu gücü bana verdi, bu yüzden tüm övgüler Rab’be aittir’’ dedi. 

Emekle Birleşen Dua, Rekoru Getirdi

Yarışın ardından İbraniler 4:16‘dan alıntı yapan McLaughlin, Tanrı’ya olan minnettarlığını ve tanıklığını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. McLaughlin, ‘‘Ne güzel bir gündü! Yarışa hazırlanırken ekibimle beraber iman etrafında birleştik. Sıkı çalışma ile birleşen dua, rekoru getirdi. Tanrı’nın yardımıyla amacımıza ulaştık. Eşime, koçuma, takımıma, aileme ve beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Sporun sınırlarını zorlamaya devam edelim, çünkü Tanrı ile her şey mümkün! Tanrı hepinizi kutsasın’’ dedi.

McLaughlin inancı hakkında sık sık paylaşımda bulunuyor. Twitter hesabında kendisini ‘Tanrı’nın Çocuğu’ olarak tanımlayan sporcunun kapak fotoğrafında, ‘Tanrı’nın lütfu sayesinde kurtuldu’ cümlesi yer alıyor. Instagram biyografisinde ise, ‘İsa, beni kurtardı’ ifadesi yer alıyor. 

McLaughlin Haziran 2021’de Dünya Rekorunu ilk kez kırdığında şunları söyledi: ‘‘Artık kendim için değil, Tanrı’nın mükemmel iradesini yansıtmak için koşuyorum. Hiçbir şeyi hak etmiyorum. Ancak İsa Mesih, lütuf ve iman yoluyla bana her şeyi verdi. Rekorlar geçicidir, ancak Tanrı’nın yüceliği ebedidir. Teşekkürler Rab.’’ (Evangelical Focus)

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi