19 Mart 2024 Salı

Dünya Sağlık Örgütü’nden Aşı Açıklaması: Asıl Sorun Bulmak Değil, Dağıtmak

Korona virüsü dünya çapında can almaya devam ederken, herkesin gözü kulağı aşı ve ilaç çalışmalarında. Ülkeler salgının sonunu getirecek bu durum için adeta yarışa girerken, birbiri ardına muhtemel tarihler açıklıyor.

Ancak kamuoyu aşının geliştirilmesine odaklansa da Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) konunun daha da önemli bir boyutuna dikkat çekti. Birleşmiş Milletler liderleriyle telekonferans yöntemiyle toplantı yapan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus kritik bir çağrıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Ghebreyesus, aşı çalışmalarıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Ghebreyesus, “Asıl sorun aşının nasıl bulunacağı değil, onun dünyaya nasıl dağıtılacağı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan koronavirüs aşısı açıklaması: Tüm insanlığın ortak malı olmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu öncülüğünde düzenlenen “Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği”ne video mesaj gönderdi.

Koronavirüs aşısının tüm insanlığın ortak malı olması gerektiğini belirten Erdoğan, “Aşı geliştirme çabalarına yönelik maddi katkımızı 23 Mayıs’a kadar açıklayacağız” dedi. “Çalışmalarda gereksiz tekrarlara ve bürokrasiye izin verilmemesi, hedefe ulaşmamızı kolaylaştıracaktır. Kovid-19 aşısı tüm insanlığın ortak malı olmalıdır. Bu bakımdan üretilecek aşıya küresel erişimin garanti altına alınması ve ‘kimsenin geride bırakılmaması’ prensibinin itinayla uygulanması son derece önemlidir. Aşı geliştirme çabalarına yönelik maddi katkımızı belirlerken tüm bu hususları dikkate alacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınının, sadece sağlık krizi olmaktan çıktığını siyasi, ekonomik ve sosyal boyutları olan benzersiz bir küresel imtihana dönüştüğünü belirtti.

Papa’dan Korona Virüsü Çağrısı: Bunu Paylaşın

Katolik Kilisesi Ruhani Önderi Papa Françesko, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında korona virüsüne karşı geliştirilecek aşının bütün dünya ile paylaşılması gerektiğini söyledi.

Papa salgına karşı insanlığın birlik olması çağrısında bulunarak “Bilimsel yetkinlikleri, şeffaf ve eşit bir şekilde aşı ve tedavileri bulmak için bir araya getirmek çok önemli. Hasta olan her insana hayati öneme sahip olan teknolojileri aktarmak çok önemli ve bu insanların ihtiyacı olan tıbbi tedaviler vermek ayrıca önemlidir” ifadesini kullandı.

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi