24 Nisan 2024 Çarşamba

Dünyaca Ünlü Müjdeci Dr. Morris Cerrullo Hayatını Kaybetti

10 Temmuz’da Amerikalı müjdeci ve yazar olan Dr. Morris Cerrullo, 88 yaşında zatürre komplikasyonlarına bağlı olarak hayatını kaybetti.

Hayatını kaybetmesinden sadece bir gün önce, Cerrullo’nun resmi Facebook sayfasından dua isteğinde bulunulmuştu. Cerrullo’nun San Diego, Kaliforniya’da bir hastanede zatürre tedavisi gördüğü ve Cuma akşamı hayatını kaybettiği açıklandı.

Morris Cerrullo World Evangelism (M.C.W.E)  web sitesinden yapılan açıklamada, ünlü müjdecinin 400’den fazla şehirde, 150 ulusa, 6 kıtada 72 yıldan uzun süredir hizmet verdiği belirtildi.

2 Ekim 1931 tarihinde Passaic New Jersey’de dünyaya gelen Cerrullo, 2 yaşında ebeveynlerini kaybetti. Dört kardeşiyle birlikte New Jersey’deki bir yetimhanede büyüdü. 15 yaşında yetimhaneden ayrılan Cerrullo, inancına bağlı kalarak yerel kiliselerde vaaz vermeye başladı. 21 yaşındayken 15 kişilik cemaate liderlik yapan Cerrullo’yu Tanrı, uluslararası hizmete çağırdı ve 1961’de Morris Cerrullo World Evangelism organizasyonunu kurmaya yönlendirdi.

Binlerce insanın Tanrı’nın gücünü deneyimlediği ve yaşamlarını İsa Mesih’e adadığı devasa hizmetlere ev sahipliği yapan Cerrullo, Nijerya, Meksika, Brezilya, Filipinler, Kore, Zimbabve, Güney Afrika, Kenya, Endonezya ve Hollanda gibi dünyanın birçok ülkesinde hizmet verdi.

Aynı zamanda yazar olan Cerrullo eşsiz çalışması ve Kutsal Kitap’a bağlılığıyla 200’den fazla kitap yazdı. Dünya çapında izlenebilen ‘Victory Today’ adlı televizyon programına ev sahipliği yapan Cerrullo, 5 milyondan fazla Hristiyan hizmetkârı yüz yüze eğitti.

88 yaşında hayatını kaybeden Amerikalı müjdeci, evli ve 2 çocuk sahibiydi. (CHL)

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi