29 Mart 2024 Cuma

EF2 Kasırgası Zion Baptist Kilisesi’nin Çatısını Yıktı… İçeride 40 Çocuk Vardı!

Kentucky şehrinin McCracken İlçesindeki Zion Baptist Kilisesi’nin çatısı şiddetli kasırga sonucu yıkıldı. İçeride bulunan 10 personel ve 40 çocuk ise herhangi bir zarara uğramadan tahliye edildi. Zion Baptist Kilisesi, yıkılan çatının altından zarar görmeden kaçabilen insanlar için Tanrı’ya şükrettiklerini açıkladı.

135 mil rüzgar hızına sahip EF2 Kasırgası Kentucky şehrine büyük bir zarar verdi.

Okul öncesi öğretmeni Michelle Rushing verdiği demeçte, “Tanrı kesinlikle bizimle birlikteydi” dedi ve şöyle devam etti:

“Sekreter ve ben camların kırıldığını duyduğumuz anda çatının yıkılacağını hissettik ve kapılara doğru koşmaya başladık”

Associated Press, kasırganın 5 kilometrekarelik bir alana hasar verdiği, elektrik hatlarını kopardığı, enkazdaki karayollarını kapladığı ve batı Kentucky eyaletinde olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi.

Kasırga, okul öncesi eğitim alan 40 öğrenciyi konuk eden Zion Baptist Kilise’ne doğru geldiğinde ise büyük bir panik yaşandı.

Öğretmen Toni Mathis, “Ne olduğunu gerçekten anlamadık. Çocuklarla ilahi söylüyorduk ve bir anda fırtına bastırdı. Bizde hemen çocukları alıp güvenli bir bölgeye geçtik” dedi.

Çocukların kasırgadan önce ‘İsa Beni Seviyor’ ve ‘Tüm Dünyayı Elinde Tuttu’ gibi ilahileri söylediğini belirten öğretmen Toni Mathis, “Kasırga geçtikten 10 dakika sonra, Tanrı’nın bizimle olduğunu hissettim” dedi.

Kasırga gelmeye başladığında yardım almak için kiliseye gitmeye çalışan McCracken İlçesi Şerif Yardımcısı Ryan Willcutt, güvenli bir yere geçmek zorunda kaldığını belirtti.

Şerif, “Ağaçların yerden çıkıp havaya doğru uçtuğunu gördüm. Hatta bazı ağaçları yolun üstüne, bazıları da elektrik hatlarına düştü. Yapabileceğim en iyi şey başımı önüme eğip Tanrı’ya dua etmekti” dedi.

Son olarak kimsenin canının yanmadığı için Tanrı’ya minnettar olan Pastör Wes Conner, “Bu binaya bakıp yıkımı gördüğümüzde içimiz ürperiyor. Burada yaklaşık 50 kişi bulunuyordu ve hiç kimse bir çizik dahi almadı. Bunu için Tanrı’ya şükranlarımı sunuyorum.” dedi. (cp)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi