19 Nisan 2024 Cuma

Efsane Yönetmen Scorsese, Papa Françesko ile Görüştü: İsa Mesih Hakkında Film Çekecek

Sinema tarihinin en büyük yönetmenlerinden olan Martin Scorsese, Papa Françesko ile görüştü. Ünlü sinemacı, Vatikan’da yaptığı açıklamalarda İsa Mesih’i anlatan bir film çekeceğini duyurdu.

80 yaşındaki Amerikalı yönetmen Martin Scorsese, şüphesiz tüm zamanların en önemli sinemacılarından biri. Goodfellas, Taxi Driver, Raging Bull, The Wolf of Wall Street, The Departed ve daha birçok efsane filmde imzası bulunan Scorsese, Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio başrollü yeni filmi Killers of the Flower Moon filmiyle yakın zamanda da karşımıza çıkacak.

Scorsese, yeni filminin gösterildiği Cannes Film Festivali sonrasında geçtiğimiz hafta sonu İtalya turuna çıktı. Ünlü yönetmen, bu sırada önemli bir görüşme gerçekleştirirken yeni filmi hakkında konuştu.

Cumartesi günü Vatikan’da Papa’yla kısa süreliğine görüşen Scorsese, sonrasında yaptığı açıklamada “Papa’nın sanatçılara yaptığı çağrıya bildiğim tek yolla yanıt verdim: İsa hakkında bir film yazarak ifadelerini kullanarak İsa Mesih odaklı bir film çekeceğini ifade etti.

Efsane sinemacı, film için çalışmaya başlamak üzere olduğunu ekleyerek sıradaki filminin bu film olabileceğinin sinyallerini verdi. Film hakkında başka bir detay ise paylaşılmadı.

Katolik olarak yetişen Scorsese, dindar olmasıyla biliniyor. Yönetmenin yaşamında ve filmlerinde de bu durumun etkisi görülebiliyor. Kendisi, 1988 tarihli “The Last Temptation of Christ” isimli Nikos Kazantzakis’in romanından uyarlanan ve İsa Mesih’in insani yönüne odaklanan bir film çekmişti. Bu film, zamanında İsa Mesih’i anlatış şekliyle bazı tartışmalara yol açmıştı.

Ayrıca, 2016’da çıkan “Silence” isimli yine din odaklı bir filmini de görmüştük. Her iki filme de yaptığı konuşmada değinen Scorsese, Silence’ı “İsa figürü üzerinde yaptığı araştırmanın sonraki adımı” olarak nitelendirdi. Vatikan’da da gösterilen film, 17. yüzyıl Japonya’sında iki rahibin gördüğü zulmü konu alıyordu.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi