25 Nisan 2024 Perşembe

Ekümenik Patrik Bartholomeos, ‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı’nı Gökçeada’da Kutladı

Gökçeada doğumlu İstanbul Rum Patriği Patrik I.Bartholomeos, ‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı’nı Gökçeada Zeytinli köyünde bulunan Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Kilisesi’nde yönettiği ayinle kutladı.

Patrik Hazretlerine, Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kyrillos-Kirilyos- eşlik etti. Metropolit Kyrillos-Kirilyos-, Temmuz ayında Gökçeada’da yapılan ayinle Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Kilisesi’nde Ekümenik Patrik I. Bartholomeos tarafından kutsanmış ve tahta çıkarılmıştı.

‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ İskenderun Ortodoks Kilisesi’nde de Kutlandı

‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde de gerçekleştirilen bir ayinle kutlandı. Kutsal ayini Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetti.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kurallara uyularak yapılan ayine, kalabalık olmamak şartıyla İskenderunlu Ortodoks vatandaşlar ilgi gösterdi.

Ayinde bir konuşma yapan Peder Dimitri Yıldırım, başta Meryem Ana’nın adını taşıyanlar olmak üzere tüm cemaat üyelerinin bayramını kutladı. Bugünün özel bir gün olduğuna işaret eden Peder Yıldırım; “İsa Mesih’in annesi olan Meryem Ana’mızın göğe yükselişi olarak kutladığımız bu bayram, bizim önemli bayramlarımızdandır. Yaşam tarzı ve mütevazılığı ile Meryem Ana bizler için oldukça önemli bir isimdir. Bugün kutladığımız bayram da Meryem Ana’mızın göğe alınışının bayramıdır. Hepimize kutlu olsun. Bizler de O’nun gibi Allah’a sadakatimizi göstermeli ve mükâfatımızı almalıyız. Bu bayram da diğer bayramlar gibi bizlere barış, huzur ve mutluluk getirsin!” şeklinde konuştu.

Mumların yakılarak, duaların edildiği Kutsal Ayin, ekmek ile şarabın kutsanması ve ayine katılanlara dağıtılmasının ardından sona erdi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi