29 Mart 2024 Cuma

Ekümenik Patrik Bartholomeos’un Roma Ziyareti

Ekümenik Patrik Bartholomeos, 4 Ekim Pazartesi günü Vatikan’da Papa Françesko ile bir araya geldi.

Ekümenik Patrik Bartholomeos, Papa Françesko ile birlikte Vatikan’da düzenlenen “İnanç ve Bilim: COP26’ya Doğru” başlıklı dini liderler çağrısının resmi imza törenine de katıldı.

Törenin ardından Papa, Ekümenik Patrik ve Canterbury Başepiskoposu ile ana dini topluluklar, Gençlik ve siyasi, diplomatik ve akademik alan temsilcileri tarafından kısa konuşmalar yapıldı.

Öğleden sonra Ekümenik Patrik Bartholomeos, Profesör Jeffrey Sachs’ın bilimsel sorumluluğu altında Papalık Bilimler Akademisi’nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı ve “Mutluluk için Bilim ve Etik Projesi” toplantısında dünyanın içinde bulunduğu yoksulluk hakkında konuştu.

Daha sonra Ekümenik Patrik, Yunanistan’ın Vatikan Büyükelçisi Panagiotis Kalogeropoulos’un onuruna verdiği, Ortodoks ve Roma Katolik konukların bulunduğu akşam yemeğine katıldı.

”Yeni neslin eğitimi, toplumların çözmesi gereken en zor sorundur

Ekümenik Patrik Bartholomeos ve Papa Françesko, 5 Ekim Salı günü Vatikan’ın Clementine Salonu’nda Dünya Öğretmenler Günü vesilesiyle Eğitimde Dinin rolünü tartışmak üzere gerçekleşen bir toplantıya katıldılar.

Ekümenik Patrik ve Papa, UNESCO’nun yetkili temsilcisi ile birlikte davet edilen tüm Kiliseler ve Dini Toplulukların temsilcileriyle bir araya geldiler.

Ekümenik Patrik Bartholomeos konuşmasında, bir toplumun vizyonlarının kalitesinin, yeni neslin eğitimini nasıl değerlendirdiği ve organize ettiği ile değerlendirildiğini söyleyerek, doğru öğretmenin eğitimin en büyük varlığı olduğunu vurguladı ve,

“Yeni neslin eğitimi, toplumların çözmesi gereken en zor sorunlardan biri. Çağımızda, zamanın işaretleri ile bağlantılı olan, özünde karmaşık olan eğitim görevine yeni zorluklar eklenmekte. Bilim ve teknolojinin hızlı gelişimi, bilgi ve internetin patlaması, küreselleşme olgusu ve ekonomik kriterlerin her şeye gücü yetmesi, sekülerleşme, sosyo-politik gelişmeler, çok kültürlülük ve çoğulculuk, kültürel çeşitlilik, köktencilik vb. toplum ve kültür için temel olan bu alan. Değerli gelenekler sarsılıyor, insan özgürlüğü “taahhütlerden kaçınma sanatı” olarak yanlış anlaşılıyor, bireycilik ve yasalcılık dünya çapında yayılıyor. Bu şekilde eğitimin insani yönünü ve okulun pedagojik karakterini korumak çok zorlaşıyor.

Din eğitiminin eğitim alanında varlığı ve uygun şekilde düzenlenmesi insanlığın geleceği için hayati önem taşımakta. Barış, özel bir önem kazanıyor. Çocukları ve gençleri, insanın hemcinslerinin karşısında düşmanı değil, kardeşini göreceği bir barış dünyasının inşasına katılmaya hazırlar” ifadelerini kullandı.

Ekümenik Patrik aynı günün akşamı, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş’ın onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Ekümenik Patrik Bartholomeos, Canterbury Başepiskoposu ile buluştu

Ekümenik Patrik Bartholomeos ile Canterbury Başpiskoposu Justin Welby 6 Ekim Çarşamba günü bir araya geldi.
Ekümenik Patrik daha sonra Roma’daki La Nuvola Center’da Sant ‘Egidio Topluluğunun yıllık dinler arası konferansının açılış toplantısına katıldı ve burada geniş bir dinleyici kitlesinin önünde İtalyanca konuşma yaptı. (orthodoxtimes.com)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi