19 Nisan 2024 Cuma

Elvis Presley’nin Gospel Albümü Yayınlanacak

Elvis Presley’nin Hristiyanlıkla ilgili şarkılarının bulunduğu bir albüm yayınlanacak.

Rock’n Roll müziğinin efsane ismi Amerikalı Elvis Presley’nin imanı ile ilgili «Where No One Stands Alone» adlı yeni müzik koleksiyon albümü 2018 yılının Ağustos ayında çıkacağı bildirildi.

Presley’nin klasik performansının modern düzenlemelerle birleştirildiği Gospel (Müjde) albümü, 14 parçadan oluşuyor. Albümün ana şarkısı, Lisa Maria Presley’nin ölen babası ile düet yaptığı «Where No One Stands Alone» olacak.

Lisa Maria Presley, “Babamla şarkı söylemeyi çok istedim. Şarkının sözleri adeta ruhuma dokunuyor. Eminim ki, bu sözler babamın da çok benzer duygular hissetmesine neden olmuştur” açıklamasında bulundu.

Albümde ayrıca Presley’nin ölmeden önce 1977 yılında birlikte sahne aldığı destek vokalistlerinin performansı da yer alacak.

19. yüzyılın sonunda ortaya çıkan Hristiyan Gospel müziği, 20. yüzyılın ilk üçte birinde Amerika Birleşik Devletleri’nde de yayılmaya başladı.

Albümde popüler gospel şarkılarının modern versiyonları da yer alacak. “Amazing Grace, He Touched Me ve How Great Thou Art” gibi başlıca yer alan parçalar arasında.

Gospel Müzik Derneği’nin basın açıklamasında, “Elvis Presley birçok insan tarafından ‘Rock and Roll Kralı’ olarak tanınabilir, fakat onun asıl müzikal sevgisi Gospel müziğine aitti. Elvis, kariyeri boyunca 50’den fazla Gospel bestesinin kaydını almış ve kendisine Grammy Ödülü’nü kazandıran 3 Gospel albümü çıkarmıştır” sözleri yer aldı.

«Where No One Stands Alone» albümü 10 Ağustos’ta CD ve dijital formatlarında yayınlanacak. Yetkililer albüm için ön siparişlerin yoğun olduğunu belirttiler. (CNL News, Rublev, KP/OD)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi