26 Nisan 2024 Cuma

Endonezya’da 7.0 Büyüklüğünde Deprem

Endonezya’nın doğusundaki tatil cenneti Lombok adası dün akşam 7.0 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı.

7.0 büyüklüğündeki deprem yerin 10 kilometre altında meydana gelmesine rağmen büyük bir felakete yol açtı. Deprem hava karardıktan hemen sonra adanın kuzey sahillerinden açıkta 10 kilometre derinlikte meydana geldi.

Depremde şu ana kadar 140’tan fazla insan yaşamını yitirken, 300’den fazla yaralı olduğu belirtiliyor. Bölgede binden fazla turist sahile akın ederek Gili Adası’na tahliye edildi. Bölgedeki binden fazla binanın hasır gördüğü ya da yıkıldığı belirtiliyor. Endonezyalı yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo da deprem felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ilgili tüm birimlere en iyi şekilde bölgede çalışmalarını yürütmesi çağrısında bulundu. Depremde 1000’den fazla evin zarar gördüğü bölgede, helikopter destekli kapsamlı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), dün akşam merkez üssü Lombok’un 27 kilometre kuzeydoğusu olan ve 10 kilometre derinlikte meydana gelen 7.0 büyüklüğündeki depremin ardından verilen tsunami uyarısını kaldırmıştı.

Endonezya’nın Lombok adası geçtiğimiz hafta 6.4 büyüklüğündeki bir depremle sarsılmıştı. Depremde 16 kişi yaşamını yitirirken, 350 kişi de yaralanmıştı.

Büyük Okyanus’ta “Ateş çemberi” olarak anılan volkan yayı ve fay hatlarının üzerinde bulunan Endonezya’da sık sık büyük depremler meydana geliyor.(mailonline,NTV)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi