28 Mart 2024 Perşembe

Endonezya’daki Pentikostal Kilise’de 200 Koronavirüs Hastası Var

Geçtiğimiz hafta Batı Cava Eyaleti yetkilileri kitlesel hızlı koronavirüs testi yapmaya başladı. Yapılan 15 bin hızlı testten 677’si pozitif çıktı. Testi yapılan kişiler arasında Sukabumi’deki polis akademisinden 310 öğrenci ve Bandung eyaletinin başkentindeki Endonezya Bethel Kilisesi’den 226 üye de vardı. 

Valinin yaptığı açıklamaya göre, 3-5 Mart tarihleri arasında cemaat ile toplu görüşmeler yapan ve cemaat ile doğrudan temas haline olan Bethel Kilisesinin pastörü, 21 Mart tarihinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

UCA News verileri, 3-5 Mart arasında düzenlenen cemaat toplantısının, Endonezya hükümetinin ilk koronavirüs vakalarını açıklayıp karantina yasasını uygulamaya koymasında çok daha önce planlandığını açıkladı.  

Pastörün karısı da, eşinden bulaşan koronavirüs nedeniyle kısa bir süre sonra hayatını kaybedince, Batı Cava Eyaleti yetkilileri Bethel Kilisesinin tüm üyelerine hızlı koronavirüs testi yaptı, 226 kişiden 200 kişinin test sonucu pozitif çıktı.

Endonezya Bethel Kilisesi Başkanı UCA Haber ajansına yazdığı mektupta: “Hükümetin karantina yasasını ihlal etmedik. Tüm pazar hizmetleri 22 Mart’tan itibaren evlerde düzenlenmeye başladı. Tüm toplantılar ve ayinler çevrimiçi olarak gerçekleşiyor. Bu kurallar Endonezya ve yurtdışındaki topluluklarımız için geçerlidir” açıklamasında bulundu. 

Endonezya Bethel Kilisesi, ABD Cleveland şehrinde bulunan 2,5 milyon üyesi ve 5 bin kiliseyi kapsayan Kilisesi’ye bağlı.(BenarNews/O.D)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi