28 Mart 2024 Perşembe

Engelsiz Yaşam’a Konuk Olan 4 Sporcumuz Madalyayla Döndü

Abdullah Öztürk

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları masa tenisi tek erkekler (Sınıf 4) finalinde Güney Koreli rakibi Kim Young-Gun’u 3-1 mağlup eden milli sporcu Abdullah Öztürk, üst üste ikinci kez Paralimpik Oyunları’nda altın madalyanın sahibi oldu.

Ali Öztürk

Masa tenisi tek erkeklerde (Sınıf 5) Ali Öztürk, yarı finalde son paralimpik şampiyonu Çinli raket Ningning Cao’ya yenilerek bronz madalya kazandı.

Bahattin Hekimoğlu

Paralimpik Oyunları’nda okçuluk erkekler makaralı yay W1 kategorisinde Bahattin Hekimoğlu, bronz madalya kazandı.

Nesim Turan

Paralimpik Oyunları masa tenisi tek erkeklerde (Sınıf 4) Nesim Turan ise, yarı finalde Güney Koreli Kim Young-gun’a yenilerek bronz madalya kazandı.

Aynı zamanda kardeş olan Abdullah Öztürk ile Ali Öztürk, Bahattin Hekimoğlu ve Nesim Turan, 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndan önce, SAT-7 TÜRK’te yayınlanan Birtanem Candaner’in sunduğu “Engelsiz Yaşam” programına konuk olmuşlardı.

Para masa tenisinde Abdullah Öztürk, C4 tekler finalinde Güney Kore’den Young Gun Kim’i 3-1 mağlup ederek Rio 2016’dan sonra üst üste ikinci kez Paralimpik Oyunları şampiyonu oldu ve Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda ülkemize ilk altın madalyayı getirdi.

Abdullan Öztürk, bu başarısıyla para haltercimiz Nazmiye Muratlı’dan sonra üst üste Paralimpik Oyunları şampiyonu olan 2. sporcumuz oldu. Abdullah, toplamda da 3. madalyasını kazanarak bunu başaran 3. sporcu olarak adını tarihe yazdırdı.

Avrupa Şampiyonası’nda bireysel olarak birer altın ve bronz, Dünya Şampiyonası’nda bir altın madalyası bulunan Ali Öztürk, kariyerine bireyselde ilk olimpiyat madalyasını da bronz olarak 2020 Tokyo’da ekledi. Ay-yıldızlı sporcu, takım kategorisinde ise 2016 Rio’da bronz madalya elde etmişti.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret Kilisesi;...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi