4 Mayıs 2024 Cumartesi

Episkopos Arsenios Dahdal Yeniden Mersin’de

Antakya ve Tüm Doğu Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile bir kez daha Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya Orucu’nun bu haftasını Mersin’de geçiriyor. Dahdal, hafta boyunca Mersin’deki Ayinlere katılacak ve cemaatleri evlerinde ziyaret edecek.

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere hafta başında Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal’ı, Adana Havalimanında Patrik Vekili Arşimendrit Peder Pavlus Orduluoğlu, Mersin Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Teymur ve Mersin Kilisesi Vakıf Başkanı Can Arap karşıladı.

Dahdal, Mersin’de ilk olarak Baş Melekler Mikail ve Cebrail Rum Ortodoks Kilisesinde Müjde Bayramını icra etti. Kutsal Ayine Arşimendrit Pavlus Orduluoğlu’nun yanı sıra Mersin Kilisesi Pederi İspir Teymur ile Antakya Kilisesi Pederlerinden Can Dellüller de iştirak etti.

Patrik’in Sevgi ve Dualarını İletti

Episkopos Arsenios ayinde Patrik 10. Yuhanna’nın cemaatimize sevgi ve dualarını iletti, Müjde Bayramı Ayininden sonra da bazı cemaat üyelerini evlerinde ziyaret etti.

Arsenios ayrıca Büyük Yatsı Duasının akabinde kilise salonunda cemaatle buluşarak “Oruç” kavramının Eski ve Yeni Ahitteki şeklini ve Tanrının insanlarla olan diyalogunu anlattı.

Mersin Baş Melekler Mikail ve Cebrail Kilisesindeki Büyük Yatsı Duası Ayinlerine iştirak eden Arsenios, ayinlerin hemen sonrasında cemaat mensuplarının evlerine ziyaretlerine de devam ediyor. Son süreçte kayıpları olan ailelere Patrik 10. Yuhanna’nın taziye ve rahmet dileklerini ileten Episkopos Arsenios, ayrıca geçmiş dönemde kiliseye hizmet etmiş Vakıf Başkanlarına da nezaket ziyaretleri gerçekleştiriyor. 

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi