29 Mart 2024 Cuma

Episkopos Bizzeti Cemaatine Kendi Elleriyle Makarna Dağıttı

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti, Noel Bayramı ve yılbaşı münasebetiyle güzel bir etkinlikte cemaat üyeleriyle bir araya gelerek, hem Noel Bayramı hem de Yeni Yıl sevincini onlarla paylaştı.

Noel Bayramının ardından İskenderun Müjdeleme Katolik Kilisesi (Katedral) salonunda cemaat üyeleriyle bir araya gelen Episkopos Bizzeti, kendi pişirdiği makarnayı, etkinliğe katılan cemaat üyelerine kendi elleriyle dağıttı. Monsenyör Bizzeti, yemek dağıtımında oldukça mutlu bir görüntü sergiledi.

Cemaat üyelerinin evlerinde pişirdiği yemekleri getirerek örnek bir paylaşım sergiledikleri gecede, Noel Coşkusu da had safhaya ulaştı. Hristiyan vatandaşlar, hem pişirdikleri yemekleri kilise çatısı altında birlikte yediler, hem de bayram sevincini hep birlikte paylaştılar.

Episkopos Paolo Bizzeti’nin isteğiyle iki senedir gerçekleştirilen Noel Yemeğinin, geleneksel hale geleceği öngörülüyor.

Episkopos Paolo Bizzeti ayrıca yılbaşı gecesi de cemaat üyeleriyle bir araya gelerek, yeni yılın gelişini onlarla birlikte kutladı. (SAT-7 Türk / İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi