19 Mart 2024 Salı

Episkopos John Keenan: Kilise, Halka Açık En Güvenli Yerdir

Katolik Episkopos, sürmekte olan pandemi döneminde, kiliseler arasında uygulanan hijyen önlemlerinin onları “insanların katılabileceği en güvenli yerler” haline getirdiğini söyledi.

Episkopos John Keenan

İskoçya Episkoposlar Konferansı Başkan Yardımcısı, Episkopos John Keenan rahiplerin, toplulukların ve gönüllülerin kiliseleri temiz tutmadaki “durmak bilmeyen” çalışmalarına övgüde bulunarak, İskoçya’daki 500 Katolik cemaatine gönderilen ve onları İngiltere’nin ikinci dalgasının ortasında da “titiz” güvenlik önlemleriyle devam etmeye teşvik eden bir mektubu yineledi.

Episkopos Keenan, “Rahiplerin, cemaatçilerin ve gönüllülerin durmak bilmeyen çalışmaları, Katolik kiliselerinin bu salgının ortasında insanların katılabileceği en güvenli yerler olmasını sağlamıştır” dedi.

Episkopos Keenan, mektubu pandemi döneminin son aylarında, koronavirüsün yayılmasını önlemek için kısıtlamaların Kilise için, “benzeri görülmemiş zorluklar” yarattığını kabul ediyor.

”Dua et, güvende kal. Sosyal mesafe kurallarına uyduğunuz için teşekkür ederiz”

Kiliseler ibadetlerin yeniden başlamasından bu yana sıkı temizlik ve sosyal mesafe önlemleri uygularken, Episkopos, İskoçya’nın “şu anda kırılgan bir noktada” olduğu ve çabaların iki katına çıkarılması gerektiği konusunda da uyarıyor.

”Kovid-19 enfeksiyonlarının oranı İskoçya’da artıyor ve halkın endişesi artıyor. Bu kritik anda, hepimizin bulaşma riskini azaltma çabalarımızı sürdürmemizi ve mahallelerimizin ve topluluklarımızın yürürlükte olan tüm enfeksiyon kontrol önlemlerine uymasını sağlamamızı istiyoruz. Bu temelde, cemaatlerin bu yüksek standartları sürdürmesi durumunda halk ibadetlerinin ve cemaat hayatının devam edebileceğine ve milletin manevi refahına katkı sağlamaya devam edeceğimize her türlü güveniyoruz” şeklinde yazılan mektup, ülke halkı için bir dua çağrısıyla sona eriyor.

Episkopos Keenan yaptığı açıklamada, ”Kilise, uzun süreli felaket deneyimlerinden, dua ve inanç arzusunun ulusların ruhsal refahına nasıl büyük zarar verebileceğini ve halkımızla tapınmamızın -bunu Tanrı’ya borçluyuz- ulusal sıkıntı zamanlarında O’nun özel ilahi yardımını nasıl getirebileceğini bilir. Şimdi kilise kapılarımızın her zamankinden daha fazla açık olması gerekiyor. Bugüne kadarki sıkı çalışmamızı pekiştirmek bu nimeti kendimiz ve ülkemiz için sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. (CT)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi