3 Mayıs 2024 Cuma

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’a gelen Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal, beraberinde Arşimandrit Eftimios Fakes, Arşimandrit Pavlus Orduluoğlu olmak üzere, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen kahvaltıda Cemaatin gençleri ile bir araya geldi.

Almanya’da yaşayan ve Altınözü/Tokaçlı vatandaşlarının kurmuş olduğu ‘Cneydo Seh Hanna Sosyal ve Kültür Derneği’ tarafından İskenderunlu gençlere yönelik düzenlenen kahvaltı etkinliği Episkopos Kostantin Kayyal’ın da katılımı ile gerçekleştirildi. Kayyal, bu etkinlikte İskenderunlu Hristiyan gençlerle birlikte oldu ve onlarla sohbetler etti.

Kilise Pederleri tarafından yapılan yemek duası ve söylenen ilahilerle başlayan kahvaltı etkinliğinde Almanya’daki Dernek yönetimine teşekkür edildi ve derneğin Türkiye’deki yönetim Kurulu üyelerinden İbrahim Açıkgöz’e şükran plaketi takdim edildi.

Kahvaltı öncesi kısa bir konuşma yapan ve şükran plaketini dernek adına Açıkgöz’e takdim eden İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur, depremden zarar gören ailelere maddi ve ayni yardımlar yapan Cneydo Seh Hanna Sosyal ve Kültür Derneği’ne teşekkürlerini ileterek;“Bugün Kilisemiz Gençlik Kolu ve Almanya Cneydo Seh Hanna Sosyal ve Kültür Derneğinin organize ettiği kahvaltıda birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hatay’da yaşayan depremzede ailelere yaptıkları yardımlardan dolayı Almanya Cneydo Seh Hanna Sosyal ve Kültür Derneğinin değerli Başkanı Fuat Demir ile yönetim kurulu üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yardımlar Sevgi ile Yapılmıştır

Dernek yetkililerine depremzedelere yaptıkları yardımlardan ötürü teşekkür eden Lübnan Aziz İlyas Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal da; “Allah tüm kalbiyle verenleri çok sever ve bizim hiçbir şüphemiz yok ki Cneydo Seh Hanna Derneği üyeleri, bu yardımları sevgiyle ve sevinçle kalben yapmışlardır. Rabbimiz onları bereketlesin. Bu yapılan yardımlar sevgi ile yapılmıştır ve Rabbimiz de sevgidir. Rabbimiz onlara güç ve kuvvet versin. Onlar her zaman bizim dualarımızda olacaklar ve yaptıkları yardımları da hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu.

İskenderunlu gençlerin ilgi gösterdiği kahvaltı etkinliğinin ardından Episkopos Kostantin Kayyal, gençlerle sohbetler de etti. Kilise kuralları ile ilgili yaptığı kısa konuşmanın ardından gençlerin sorularını da içtenlikle yanıtlayan Episkopos Kostantin Kayyal, geçlerle fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi. 

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi