4 Mayıs 2024 Cumartesi

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal, beraberinde Arşimandrit Eftimios Fakes, Arşimandrit Pavlus Orduluoğlu olmak üzere, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen Pazar Ayinini yönetti. Ayinde ayrıca İskenderun Ortodoks Kilisesi Pederleri Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nicholas Papasoğlu ile Antakya Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Doğum da hazır bulundu.

Paskalya Dönemi Oruç haftalarının beşinci Pazarı, Mısırlı Azize Meryem’e ithafen icra edildi. Episkopos Kostantin Kayyal, oruç döneminin beşinci Pazarında İskenderun’daydı. Kutsal Ayinde bir vaaz veren Episkopos Kayyal, öncelikle İskenderun halkına Patrik 10. Yuhanna’nın Paskalya Oruç Dönemi münasebeti ile bereket ve dualarını iletti.

Burada olmaktan ve İskenderun halkı ile beraber olmaktan mutluluk duyduğuna işaret eden Episkopos Kayyal, okunan İncil bölümüne de değindi. Haftanın İncil Bölümünde istisnai bir konudan bahsedildiğine dikkat çeken Kayyal; “Bu haftaki İncil’in konusu, istisnai bir konu olan Kilisedeki Hizmet konusudur. Kutsal Kitaptaki en büyük faziletler Sabır, Sevgi ve Fedakârlıktır. Kutsal İncil’in bizlere söylediği gibi; kim kendini yüce sayarsa alçaltılacak, kim kendini alçak sayarsa yüceltilecektir. Önemli olan kendini göstermek değildir, liderlik ve şöhret kilisede değer görmez. Kutsal kilisemizde önemli olan hizmette sınır tanımayan bireylerdir. Bu şekilde davranırsak İsa Mesih’in göksel krallığında etrafında olan bireyler oluruz” diye konuştu.

Ayrıca hayatımızda Aziz ve Azizeleri örnek almamızın öneminden söz eden Kayyal, Mısırlı Azize Meryem gibi temiz ve kalpten bir tövbeyle yaşamamız gerektiğini kaydetti. Episkopos Kayyal, alçakgönüllü yaşama vurgusu da yaptı.

Kutsal Kominyonun kurulduğu, mumların yakıldığı ve duaların edildiği Kutsal Ayinin sonunda Episkopos Kostantin Kayyal, bağlı bulunduğu Manastırın adını taşıyan Aziz İlyas’ın bir ikonasını da kilise pederlerine teslim etti. Aziz İlyas’ın imanı gibi bir imana sahip olabilmemiz için her zaman Tanrı’ya dua etmemiz gerektiğini de kaydetti.

Peygamber İlyas Patrikhanesi Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal, beraberinde Arşimandrit Eftimios Fakes, Arşimandrit Pavlus Orduluoğlu olmak üzere, kilise salonunda cemaat üyeleriyle sohbetler etti.

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi